Prostřeno!: Na hostitelku nezbyl talíř, musí jíst z plastového!
REPRÍZA Trojnásobná maminka Kamila (27) je tak trochu „mouchy snězte si mě“. Skoro nemluví, a přestože je vyučená kuchařka, svým jídlem nepřesvědčí.
Je Kamila z Jihlavy tak ostýchavá, nebo je prostě introvert? Hned na úvod podává poněkud nevábný povinný cibulový doušek a ani její byt k příjemné atmosféře druhého večírku nepřispěje. Je to strohý, až prázdný příbytek – včetně dětského pokoje pro dvojčata. A celkem nedávno do rodiny, kde druhá hostitelka žije ještě s partnerem, přibyla malá holčička. Maminka tří dětí doma hodně vaří, ale vařit v kulinářské soutěži, to je něco jiného... Na stole chybí (stejně jako včera) ubrus a menu připadá hostům poněkud obyčejné, to se týká zejména hlavního chodu. U předkrmu se Marie děsí, že šneky určitě nepozře, protože všechno vylovené z vody v ní vzbuzuje většinou štítivé pocity, ale děsit se nemusí. Budou to neškodné, už trochu vysušené šneky z listového těsta, potřené kečupem a naplněné šunkou a eidamem třicítkou. A ty přece doma také někdy peče…
Podívejte se, kdo z party už jedl psa:
Menu je jednoduché, ale hostitelka je u vaření docela nervózní. Další vývar, tentokrát kuřecí, je spíš takový degustační chod, polévky je totiž na talíři docela málo. A prostý hlavní chod má i jednu zvláštnost: kuřecí maso je dušené na sezamu a jednou z hlavních surovin je vejce. Každý tak dostane své volské oko a navíc jsou ve vejci obalené a osmažené i předvařené brambory, jde o rodinný recept. Formičky na brambory se však bohužel nenašly, podle toho tak vypadá i design hlavního chodu. Co ale obyčejné není, je výstřední dezert, ozdobený portrétem každého z účinkujících na jedlém papíře! Originální nápad souvisí se zábavou – dorazila profesionální fotografka a hosty vyfotila. Jak bude soupeřům příjemná představa, že konzumují sami sebe?
Podívejte se, šneci byli nakonec z listového těsta:
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.50.