Prostřeno!: Slovenské Vánoce bez masa ve firemní kanceláři
Slovenská bloggerka a veganka Rebeka (25) připraví slovenské Vánoce, ale po svém – bez klobásek a uzeného.
Tradiční alternativní menu zní jako protimluv, ale přesně o takovou slavnostní tabuli se Rebeka pokusí. Hosté tak mohou na živočišné produkty zapomenout, papat budou jen rostlinky. Babiččiny recepty, jenže bez masa a s náhražkami. Nejmladší hostitelka nevaří doma na Letné, kde žije s manželem, ale v prostorném bytě v centru Prahy, který jako bloggerka sdílí s kolegyněmi, kde fotí a pracuje a kde je dobře vybavená kuchyně. Rebeka tu vaří poprvé, a občas se tu proto nevyzná. Dostane za to body dolů? Od Gabriely určitě… Dokáže mladá hostitelka ve své v práci navodit tu správnou domácí atmosféru? Bude to hodně jiný večer…
Večeře se bude podávat v kanceláři:
Prvním chodem je vitaminová bomba „zlato v misce“ plné exotického ovoce, semínek i ořechů. V husté „kapustnici“ tvoří náhradu uzeného masa tempeh. Škoda, že hostitelka nemá do zelňačky ani smetanu na zjemnění, asi nechce narušovat koncept večera. Hlavní chod vypadá na talíři docela vtipně - skoro-rybu Rebeka uhnětla do tvary ryby z veganské sekané z cizrny, vloček, mrkve a cibulky, která prý dodá jídlu hodně chuti. „Ryba“ je sušší, přílohou je jednoduchý bramborový salát jen z cibule a brambor a se zálivkou – tak jako to má Rebeka ráda z domova.
Gabriela by prý také mohla být bloggerka:
A tradiční je i poslední chod – bobaľky. U toho se kuchařka docela zapotí. Buchtičky máčené v mléce a posypané mákem se hostitelce nepovedou, jsou tvrdé. Proto podává ty, které jí poslala babička. Přizná to? A bude mít babiččin recept úspěch? Gabriela toho tedy moc nesní, ale i ostatní jsou ze sladké tečky rozpačití. Kreativní zábavu pak mnozí považují za nejvydařenější část večírku, kde se opět zpívá a kde má prim paní Olga, ta starší.
Opět se bude zpívat:
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.50 a hlasujte!
SLEDUJTE PROSTŘENO ONLINE