Prostřeno!: Smažená ryba, uzené maso, pečená klobása a k tomu jako příloha houby, hrachová kaše a zelí
Nejstarší hostitel Radoslav (45) zavzpomíná na maminčinu slovenskou kuchyni, jenže méně bývá někdy více.
Jako poslední se ve finále u plotny předvede nejstarší z téhle mladé středočesko-pražské skupiny. Radek, jak víme, pracoval jedenáct let jako voják a od té doby nemusí paštiky. Nyní se věnuje montáži suchých staveb a své hosty pozve na pražské sídliště Černý Most, kde žije se svou druhou rodinou a kde si stále zvyká, protože jeho ideálem by byl domek se zahrádkou. Radek je původem Slovák, mluví skvěle česky a má rád maso. Jeho menu se slovenskými a rodinnými recepty je bohaté a nevšední. A hostitel si své vaření nijak neulehčí. Naopak. Je toho opravdu hodně, co si naplánoval, ne vše ale stihne dobře dochutit.
Podívejte se, koho Radek požádá o pomoc:
Tak třeba první salát z naklíčené čočky by podle soupeřů potřeboval výraznou zálivku. Co ale všichni ocení, to je Radkova pracná a výborná kapustnica, do které si nejprve uvařil jako základ perkelt a teprve pak ho smíchal v druhém hrnci s klobásou, zelím, vývarem a dalšími složkami zelňačky. Radkův hlavní chod „sváteční talíř“ už ale tak dobře nedopadne. Hosté si myslí, že rodinný vánoční recept je přeplácaný a ne vše, co na talíři najdou, spolu ladí: smažená ryba, uzené maso, pečená klobása a k tomu jako příloha houby, hrachová kaše a zelí. Porce to jsou takové, že soupeři skoro prasknou, pak by si ale v rámci zábavy měli ještě zatančit podle obrazovky.
Podívejte se, co má Patricie ve finále na srdci:
Poslední dort z palačinek je také trochu zklamáním. Radek je ale tolerantní hostitel a kritiku i potíže přijímá se vztyčenou hlavou. A jak celý týden dopadne? Vyhraje dobré jídlo, anebo zvítězí jiné pohnutky? Odhalí pánové taktičku Patricii, nebo se přizná sama?
SLEDUJTE PROSTŘENO! ONLINE