7. března 2017 19:00
Prostřeno! Vašek pochopil zábavu úplně jinak! Jak? Dívejte se ve středu!
Vašek nechápe - Prostřeno!
Sebevědomý podnikatel Pavel (27) si docela věří, má zkušenosti z ciziny a na surovinách nešetří.
Ve středu předvede rozvážný a sebevědomý hostitel Pavel, co dovede. Sází na jistotu – na pořádnou porci kvalitního masa. Toho se zdá někomu v předkrmu málo – jde o salát s masem, ale Pavel ví, co dělá, protože masa bude ještě dost. Bramboračka by mohla být příjemným zpestřením mezi všemi těmi vývary, ale její chuť je prý poněkud planá, přestože v ní plavou houby, je v ní vývar i domácí máslová jíška. Není to jen přehnaná kritika a taktika?
Vašek remcá
Pavel si věří a mohl by to být silný soupeř. Ve „variacích grilovaného masa s variací příloh“ je pravá svíčková, kachní prsa a vepřová panenka, ta ale dopadne nejhůře. V tak velkém množství masa je dost složité všechny uspokojit ohledně stupně propečenosti, takže pro někoho jsou steaky krvavé, pro jiného vysušené, a grilovaná zelenina, kterou nechal Pavel v troubě o něco déle, než zamýšlel, je moc přepečená. Další přílohou variabilního menu je úkol týdne – bramborová kaše s pórkem, ani ta prý ale „není žádná hitparáda“. Kvůli vaření musí hostitel trávit hodně času v kuchyni, a tak si ani nevšimne, co se děje u stolu. Václav s Antonií se pošťuchují a rýpou do sebe, antipatie mezi nimi narůstá. Pavel se snaží návštěvu mírnit, moc se mu to ale nedaří. U jídla se svěří i se svým soukromím – teprve před dvěma měsíci se vrátil ze Švýcarska, kde působil, a musí řešit nějaké partnerské neshody, které by rád ukočíroval a rodinu zase stmelil dohromady. Soupeři jsou nároční a zcela je neuspokojí ani osvěžující dezert s kupovanou zmrzlinou a ovocnou omáčkou, byli by radši, kdyby hostitel vyrobil vlastní zmrzlinu. U zábavy je nakonec srandy docela dost, i když trochu jinak, než jak to Pavel zamýšlel, občas je to až kouzlo nechtěného.
Sledujte premiérové Prostřeno! od 17.35 na Primě.