6. května 2024 16:32
Česko na griluRecept na křehká grilovaná žebra s nakládanou zeleninou podle Dominiky a Denisy
Takto připravená vepřová žebírka z grilu a ještě s nakládanou zeleninou si nelze nezamilovat. Vyzkoušejte si je ugrilovat také.
Žebra s nakládanou zeleninou
Suroviny
- žebra
- sůl
- pepř
- uzená paprika
- sušený česnek
Nakládaná zelenina
- zelenina
- ocet
- voda
- nové koření
- bobkový list
- celý pepř
- hořčičná semínka
Marináda na žebra
- sušené papriky
- chilli
- med
- vinný ocet
- Jack Daniels
- sůl
Omáčka
- zakysaná smetana
- lák z okurek
- majonéza
- kečup
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
- zavařené okurky
Postup
Žebra: Maso nasolíme, napepříme a posypeme sušenou paprikou a sušeným česnekem. Následně zabalíme do pečicího papíru a poté do alobalu. Vložíme na gril. V polovině času otočíme. Hotová žebra rozbalíme a vložíme zpět na gril. Na roštu potíráme marinádou ze sušené papriky, chilli, medu, vinného octa, Jacka Danielse a soli. Hotová žebra poznáme tak, že lezou kosti.
Nakládaná zelenina: V poměru 1:1 přivedeme do varu ocet a vodu. Přidáme na pánvi rozehřáté nové koření, bobkový list, celý pepř a hořčičná semínka. To, že jsou semínka rozehřátá, poznáme tak, že začnou praskat. Požadovanou zeleninu tím zalijeme (odděleně od sebe). Všechny misky dobře uzavřeme a necháme odpočívat co nejdéle.
Omáčka: Smícháme zakysanou smetanu, lák z okurek, majonézu, kečup, sůl a pepř. Najemno nakrájíme jarní cibulku a zavařené okurky. Vše dohromady smícháme.