zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Recepty z grilu od Pohlreicha a Fabešové. Jak na tortillu z vepřové panenky a  bublaninu

Tortilla z grilované vepřové panenky a třešňový clafoutis.
Autor: FTV Prima Tortilla z grilované vepřové panenky a třešňový clafoutis.
Zdeněk Pohlreich, Iveta Fabešová , Vydáno: 01.06.2021
„I s malým grilem se dá dělat velikánské divadlo,“ prohlásí šéf a vrhne se na přípravu tortilly z panenky se zeleninou a zakysanou smetanou, kterou nakonec zapeče s čedarem, který by na ni Mexičan rozhodně nedal. Iveta Fabešová se v pořadu Rozpal to, šéfe! tentokrát postarala o vynikající třešňovou bublaninu.

reklama

Tortilla s vepřovou panenkou

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! VII (5) - Tortilla z panenky

Suroviny:

  • vepřová panenka
  • sůl
  • pepř
  • olej

 

  • žlutá paprika
  • červená paprika
  • červená cibule
  • bílá cibule
  • jarní cibulka
  • sušený medvědí česnek
  • chilli paprička
  • čerstvý koriandr
  • zakysaná smetana
  • sýr cheddar

 

Postup:

Maso řádně osolte a opepřete. Dejte ho na rozpálený gril, a než se ze všech stran opeče, připravte si teplou zeleninu. Na oleji začněte restovat obě cibule nakrájené na proužky. Přidejte větší kousky paprik a jarní cibulku. Ochuťte solí, pepřem a sušeným medvědím česnekem. Nasekejte k zelenině jednu chilli papričku a pak do ní vmíchejte zakysanou smetanu a čerstvý koriandr.

Panenku můžete v průběhu opékání ještě rozříznout, otevřít a dát znovu na gril, aby byla rychleji hotová. Před dopečením ji pokapejte olivovým olejem. Pak nakrájejte maso na kousky a přidejte ho k zelenině. Tortillu dejte změknout na gril, naplňte ji připravenou teplou směsí a pečlivě zabalte. Navrch položte plátky čedaru a dejte tortillu ještě na chvíli na gril. Jakmile sýr povolí, můžete podávat.

Recept na třešňové clafoutis (bublanina) 

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! VII (5) - Třešňové clafoutis - bublanina

Suroviny:

Těsto

  • 100 g vajec
  • 100 g cukru krupice
  • špetka soli
  • 100 g mandlové mouky
  • 30 g hladké mouky
  • 300 g crème fraîche
  • 500 g celých třešní bez pecek
  • moučkový cukr na posypání
  • máslo na vymazání formy
  • třtinový cukr na vysypání formy

Postup:

Formu o průměru 20 cm vymažte máslem a vysypte třtinovým cukrem. Mandlovou mouku smíchejte s cukrem a přidejte dvě vejce. Přidejte hladkou mouku a crème fraîche. Řádně promíchejte a těsto vlijte do vysypané formy. Poklaďte třešněmi a vložte do trouby nebo grilu předehřátého na 170 °C. Pečte zhruba 25 minut. Po upečení pocukrujte. Jíst můžete přímo lžičkou z formy.

reklama

Související témata: Rozpal to, šéfe! , recept na bublaninu , kukuřičné tortilly , Třešňové clafoutis , Iveta Fabešová , Zdeněk Pohlreich griluje , vepřová panenka

reklama

Přečtěte si také

reklama