Iveta Fabešová doporučuje brownies s jahodami z grilu
I na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Vyzkoušejte recept na čokoládové brownie s pekanovými ořechy, créme fraiche a jahodami podle Ivety Fabešové.
Každý díl premiérové sedmé řady pořadu Rozpal to, šéfe! završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Uvidíte, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to je čokoládové brownie s pekanovými ořechy, créme fraiche a jahodami:
Suroviny:
- 150 g pekanových ořechů
- 100 g hořké čokolády (55% až 70%)
- 110 g másla
- 150 g cukru krupice
- 100 g vajec
- 135 g hladké mouky
- špetka soli
- jahody
- crème fraîche (zakysaná smetana 38 % tuku)
- limeta
Postup:
Nejprve si nachystejte vodní lázeň. Na hrnec s horkou vodou dejte mísu tak, aby byla nad hladinou. V míse pak zahřejte čokoládu, máslo a cukr a míchejte dokud se vše nerozpustí. Nechte směs trochu vychladnout, a pak do ní postupně zamíchejte vejce. Vsypte mouku se solí a těsto nalijte do formy. Na těsto rozložte ořechy a pečte asi 30 minut při teplotě 180 °C.
Než se brownies upeče, připravte si na dozdobení čerstvé nakrájené jahody a limetkový crème fraîche. Do třech vrchovatých lžic zakysané smetany nastrouhejte kůru z jedné limetky, vymačkejte do ní část šťávy a promíchejte. Můžete servírovat.