Sladké recepty

4. května 2021 04:00

Zuzana Schneidewind

Iveta Fabešová doporučuje brownies s jahodami z grilu

I na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Vyzkoušejte recept na čokoládové brownie s pekanovými ořechy, créme fraiche a jahodami podle Ivety Fabešové.

Každý díl premiérové sedmé řady pořadu Rozpal to, šéfe! završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Uvidíte, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to je čokoládové brownie s pekanovými ořechy, créme fraiche a jahodami:

Suroviny:

  • 150 g pekanových ořechů
  • 100 g hořké čokolády (55% až 70%)
  • 110 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g vajec
  • 135 g hladké mouky
  • špetka soli
  • jahody
  • crème fraîche (zakysaná smetana 38 % tuku)
  • limeta

Postup:

Nejprve si nachystejte vodní lázeň. Na hrnec s horkou vodou dejte mísu tak, aby byla nad hladinou. V míse pak zahřejte čokoládu, máslo a cukr a míchejte dokud se vše nerozpustí. Nechte směs trochu vychladnout, a pak do ní postupně zamíchejte vejce. Vsypte mouku se solí a těsto nalijte do formy. Na těsto rozložte ořechy a pečte asi 30 minut při teplotě 180 °C.

Než se brownies upeče, připravte si na dozdobení čerstvé nakrájené jahody a limetkový crème fraîche. Do třech vrchovatých lžic zakysané smetany nastrouhejte kůru z jedné limetky, vymačkejte do ní část šťávy a promíchejte. Můžete servírovat.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2025

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.