Mandlový krém v listovém těstě. S Ivetou Fabešovou recept zvládnete i na grilu!
Každý díl pořadu Rozpal to, šéfe! završí šéf Zdeněk Pohlreich spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou receptem na něco sladkého. I na grilu se totiž dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Vyzkoušejte jejich mandlový krém v listovém těstě.
Suroviny:
- 50 g másla (pokojové teploty)
- 50 g cukru krupice
- 50 g mandlové mouky
- 50 g vajec (pokojové teploty) + na potření
- 30 g žloutkového krému (pudinku)
- 15 g smetany ke šlehání (min. 33 %)
- 5 g karibského rumu
- 500 g listového těsta
Cukrový sirup
- 50 g cukru
- 50 g vody
- 5 g rum
Videorecept na mandlový krém v listovém těstě:
Nejprve si připravte mandlový krém. Máslo, cukr a mandlovou mouku vyšlehejte míse, na závěr přidejte vejce. Ve žloutkovém krému rozmíchejte smetanu a rum. Z listového těsta vykrojte pomocí formy dva kruhy. Na jeden kruh navrstvěte všechen mandlový krém a na něj pak vrstvu žloutkového krému. Potřete žloutkový krém vyšlehaným vejcem a vše přiklopte druhým kruhem z listového těsta. Okraje těst spojte pomocí prstů a otočte koláč hladkou plochou navrch. Tu opět potřete vejcem a ozdobně ji nařežte. Pekáč vyložte pečicím papírem, položte na něj listové těsto s krémy a pečte 30 minut na 170 °C. Těsně před koncem potřete koláč cukrovým rozvarem, který si připravíte z cukru, vody a rumu. Nechte na grilu nebo v troubě ještě zlehka zapéct a můžete ochutnávat.
Rozpal to, šéfe! sledujte v úterý ve 22:50 na Primě nebo on-line v archivu iPrima.cz