zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Mandlový krém v listovém těstě. S Ivetou Fabešovou recept zvládnete i na grilu!

Mandlový krém v listovém těstě z grilu. Podle receptu Ivety Fabešové.
Autor: FTV Prima Mandlový krém v listovém těstě z grilu. Podle receptu Ivety Fabešové.
Iveta Fabešová , Vydáno: 11.05.2021
Každý díl pořadu Rozpal to, šéfe! završí šéf Zdeněk Pohlreich spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou receptem na něco sladkého. I na grilu se totiž dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Vyzkoušejte jejich mandlový krém v listovém těstě.

reklama

Suroviny:

  • 50 g másla (pokojové teploty)
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g vajec (pokojové teploty) + na potření
  • 30 g žloutkového krému (pudinku)
  • 15 g smetany ke šlehání (min. 33 %)
  • 5 g karibského rumu
  • 500 g listového těsta

 

Cukrový sirup

  • 50 g cukru
  • 50 g vody
  • 5 g rum

Videorecept na mandlový krém v listovém těstě:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! VII (2): Mandlový krém v listovém těstě

Nejprve si připravte mandlový krém. Máslo, cukr a mandlovou mouku vyšlehejte míse, na závěr přidejte vejce. Ve žloutkovém krému rozmíchejte smetanu a rum. Z listového těsta vykrojte pomocí formy dva kruhy. Na jeden kruh navrstvěte všechen mandlový krém a na něj pak vrstvu žloutkového krému. Potřete žloutkový krém vyšlehaným vejcem a vše přiklopte druhým kruhem z listového těsta. Okraje těst spojte pomocí prstů a otočte koláč hladkou plochou navrch. Tu opět potřete vejcem a ozdobně ji nařežte. Pekáč vyložte pečicím papírem, položte na něj listové těsto s krémy a pečte 30 minut na 170 °C. Těsně před koncem potřete koláč cukrovým rozvarem, který si připravíte z cukru, vody a rumu. Nechte na grilu nebo v troubě ještě zlehka zapéct a můžete ochutnávat.

Rozpal to, šéfe! sledujte v úterý ve 22:50 na Primě nebo on-line v archivu iPrima.cz

reklama

Související témata: Rozpal to, šéfe! , Iveta Fabešová , nejlepší sladké recepty , sladké na grilu

reklama

Přečtěte si také

reklama