Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Dezert nejen na sváteční den: Karamelový trifle s pusinkami

Trifle je dezert, který uspokojí nejen vaše chuťové, ale i zrakové buňky. Ochutnejte ho v lahodné podzimní verzi.
Vydáno: 17.11.2017, Anna Kopečková
Karamelový trifle s pusinkami
Karamelový trifle s pusinkami Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Trifle je tradiční staroanglický dezert, na němž je sympatických hned několik věcí. Jednak se nemusí péct a jeho příprava vám nezabere moc času. Jednak vypadá krásně, protože se podává ve skleněné míse nebo pohárech a skládá se z několika různě barevných vrstev. Také se dá všemožně obměňovat v závislosti na dostupných surovinách, vaší chuti a fantazii. A v neposlední řadě je samozřejmě chuťově vynikající.

A i když to dá asi hodně přemáhání, nezapomeňte ho nechat dobře odležet, aby se všechny chutě rozvinuly a dokonale prolnuly. 

 

 

Karamelový trifle s pusinkami

Karamelový trifle s pusinkami Foto:

Co budete potřebovat na 4 porce:

Na hrušky:

  • 1 lžíci másla
  • 4 pěkné hrušky, oloupané, zbavené jaderníku a nakrájené na plátky
  • 50 g přírodního cukru
  • 50 ml smetany ke šlehání

Na karamel:

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 120 g přírodního cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice

Na dokončení:

  • 300 ml jablečné nebo hruškové šťávy
  • 2 lžíce hruškovice (nemusí být)
  • 120 g cukrářských piškotů
  • 250 ml smetanového jogurtu rozšlehaného s vanilkovým cukrem
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • opražené mandlové lupínky
  • hotové sněhové pusinky na ozdobu

 

1. Na hrušky rozehřejte máslo ve velké nepřilnavé pánvi. Vložte hrušky a za občasného obracení je opékejte asi 5 až 10 minut, až zezlátnou. Přidejte cukr a smetanu a asi 2 minuty povařte, až se cukr rozpustí. Dejte stranou.

2. Na karamelovou omáčku promíchejte všechny přísady v malém kastrůlku a zahřívejte na středním stupni, až se cukr rozpustí. Nepřikryté povařte asi 3 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou.

3. V misce promíchejte šťávu s hruškovicí, pokud ji používáte. Třetinu piškotů namočte do šťávy a vyložte jimi podávací mísu nebo je rozdělte do pohárů. Zakapejte karamelovou omáčkou, rozložte část hrušek, přidejte další namočené piškoty a na ně naneste jogurt, vrstvy opakujte. Zakončete ušlehanou smetanou a posypte mandlovými lupínky. Dezert přikryjte a dejte ho chladit nejméně na 6 hodin. Před podáváním ho ozdobte pusinkami.

Pro všechny milovníky vaření a dobrého jídla vychází právě teď další číslo časopisu Prima FRESH. Nenechte si ho ujít a užijte si konec roku v pohodě, klidu a se spoustou dobrého jídla a pití.

Zimní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH

Mohlo by vám taky chutnat:

Tomuhle neodoláte!

Dopnete rifle? Dejte si trifle!

Článek je zařazen v: pohár, sněhové pusinky, trifle, karamel, sváteční dezert
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama