Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama
Reklama

Dobrota z grilu: Losos s avokádovou salsou

Losos je ryba s výbornou chutí a díky snadné přípravě z něj můžete vykouzlit voňavou večeři raz dva. A v tuhle dobu je úplně nejlepší ho udělat na grilu.
Vydáno: 08.06.2016
Večeře s lososem zavoní vám i sousedům pod nosem!
Autor: L.A.CREATIVE FOOD Večeře s lososem zavoní vám i sousedům pod nosem!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Spousta lidí nechce dělat ryby na grilu, protože jsou pak vysušené. To se vám s lososem nestane. Navíc losos na grilu nádherně voní, je výjimečně zdravý a doslova se rozplývá na jazyku.

Připravte si ho podle našeho receptu s avokádovou salsou. Tahle úžasná kombinace už vstoupila do jídelních dějin. Až ochutnáte, zjistíte proč.

 

 

Grilovaný losos s avokádovou salsou

dsc_7868-4_grilovany_losos_fotor Foto:

Co budete potřebovat na 4 porce:

• 1 kg lososa rozkrojeného na 4 kusy

• 1 lžíci olivového oleje

• 1 lžičku soli

• 1 lžičku mletého kmínu

• 1 lžičku chilli koření

• 1 lžičku černého pepře

Na salsu:

• 1 avokádo nakrájené na plátky

• 1/2 malé červené cibule nakrájené na plátky

• šťávu ze 2 limetek

• 2 lžíce nadrobno nakrájeného koriandru

• sůl podle chuti

 

1. Promíchejte sůl, chilli koření, kmín, papriku a pepř a směsí potřete kousky lososa. Dejte nejméně na 30 minut do ledničky a předehřejte gril.

2. V misce promíchejte avokádo, cibuli, koriandr, limetovou šťávu a sůl a salsu dejte vychladit.

3. Lososa ogrilujte podle toho, jak máte rádi rybu propečenou, a podávejte ho se salsou.

 

PRIMA TIP: Jestli vám nevadí kůže, kupte na grilování lososa i s kůží a grilujte ho kůží dolů. Díky tomu bude maso šťavnatější.

Mohlo by vám taky chutnat: 

Hodí se na rodinnou večeři i romantiku pro dva

Večeře s lososem zavoní vám pod nosem

Článek je zařazen v: grilované ryby, ryba na grilu, grilovaný losos, avokádová salsa, recepty na gril, recepty z avokáda, hlavní jídla
Reklama