Dobrota z grilu: Losos s avokádovou salsou
Losos je ryba s výbornou chutí a díky snadné přípravě z něj můžete vykouzlit voňavou večeři raz dva. A v tuhle dobu je úplně nejlepší ho udělat na grilu.
Spousta lidí nechce dělat ryby na grilu, protože jsou pak vysušené. To se vám s lososem nestane. Navíc losos na grilu nádherně voní, je výjimečně zdravý a doslova se rozplývá na jazyku.
Připravte si ho podle našeho receptu s avokádovou salsou. Tahle úžasná kombinace už vstoupila do jídelních dějin. Až ochutnáte, zjistíte proč.
Grilovaný losos s avokádovou salsou
Co budete potřebovat na 4 porce:
• 1 kg lososa rozkrojeného na 4 kusy
• 1 lžíci olivového oleje
• 1 lžičku soli
• 1 lžičku mletého kmínu
• 1 lžičku chilli koření
• 1 lžičku černého pepře
Na salsu:
• 1 avokádo nakrájené na plátky
• 1/2 malé červené cibule nakrájené na plátky
• šťávu ze 2 limetek
• 2 lžíce nadrobno nakrájeného koriandru
• sůl podle chuti
1. Promíchejte sůl, chilli koření, kmín, papriku a pepř a směsí potřete kousky lososa. Dejte nejméně na 30 minut do ledničky a předehřejte gril.
2. V misce promíchejte avokádo, cibuli, koriandr, limetovou šťávu a sůl a salsu dejte vychladit.
3. Lososa ogrilujte podle toho, jak máte rádi rybu propečenou, a podávejte ho se salsou.
PRIMA TIP: Jestli vám nevadí kůže, kupte na grilování lososa i s kůží a grilujte ho kůží dolů. Díky tomu bude maso šťavnatější.
Mohlo by vám taky chutnat:
Podobné články
Podobné články
Podobné články