Krůtí prsa marinovaná v jogurtu s jablky a kari
Krůtí prsa marinovaná v jogurtu s jablky a kari
Jestli jste ještě nikdy nezkusili naložit maso do jogurtu, udělejte to. Výsledek je víc než výborný. A v tomto případě i chuťově velmi zajímavý. Jestli máte rádi asijskou kuchyni, budete spokojeni.
Co budete potřebovat (na 4 porce):
- 600 g krůtích prsíček
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2+2 kávové lžičky kurkumy
- 2+2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
- 1 velkou cibuli
- 1 velké jablko
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 1 lžíci nastrouhahého čerstvého zázvoru
- 250 ml smetany (30 %)
- sůl a mletý pepř
- hrst koriandrové natě
- 1 lžíci černého sezamu
Postup:
1. Maso nakrájíme na nudličky a smícháme se 2 lžičkami kurkumy. Přimícháme jogurt a necháme 20 minut marinovat. Teprve před tepelnou úpravou maso osolíme, jinak by pustilo šťávu a bylo suché.
2. Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 2 lžíce ghí a marinované maso zprudka orestujeme, tak aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjmeme ho a dáme stranou.
3. Na stejné pánvi, na středním plameni, rozehřejeme 2 lžíce ghí, vložíme na nudličky nakrájenou cibuli a restujeme cca 5 minut do „sklovata“. Přidáme na nudličky nakrájená jablka a restujeme dalších 5 minut. Poté vložíme česnek a zázvor a pozvolna restujeme asi minutu. Přilijeme smetanu, přidáme 2 lžičky kurkumy, zamícháme a dusíme cca 5 minut.
4. Orestované maso vrátíme do omáčky, necháme 2-4 minuty prohřát, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem.
5. Na talířích ozdobíme maso koriandrovou natí a posypeme černým sezamem. Podáváme s rýží.