Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Kuřecí steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou

Vydáno: 01.09.2016, Anna Kopečková
Kuřecí steak s hříbovo-smetanovou omáčkou
Kuřecí steak s hříbovo-smetanovou omáčkou Autor: milkparade.eu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Šťavnaté maso a k němu hustá omáčka z hub, nejlépe vlastnoručně nasbíraných, to je delikatesa, které se máloco vyrovná.

A navíc je to velmi jednoduché jídlo, když máte dobrý recept!

 

 

 

Co budete potřebovat (na 2 porce):

Na steak:

  • 2 kuřecí prsíčka – nejlépe i s kůží
  • několik snítek rozmarýnu a tymiánu
  • olej na restování
  • sůl a mletý pepř

Na omáčku:

  • 1 menší cibulku
  • hrst sušených hříbků namočených ve studené vodě
  • 150 ml masového vývaru
  • 100 ml smetany (30%)
  • 50 g másla
  • sůl a mletý pepř

 

Postup:

1. Kuřecí prsíčka i s kůží osolíme, opepříme a opečeme z každé strany dozlatova. Vložíme je do pekáčku a posypeme nakrájenými bylinkami. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 12 – 15 minut (podle velikosti).

2. Na pánvi, kde se restovalo kuřecí maso, necháme zezlátnout najemno nakrájenou cibuli. Přidáme namočené hříbky i s vodou, ve které se namáčely, a vývar. Uvedeme do varu a pozvolna vaříme cca 10 minut. Přidáme smetanu, uvedeme do varu a ponorným mixérem důkladně rozmixujeme.

3. Omáčku dochutíme solí, pepřem, a pokud je příliš řídká, necháme ještě chvilku probublávat na mírném ohni. Nakonec vmícháme studené máslo.

4. Hotové maso vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem, necháme 5 – 10 minut odpočinout a podáváme s teplou omáčkou.

Článek je zařazen v: steak, houbová omáčka, bílé plus, hříbková omáčka, smetanová omáčka, kuřecí steak
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama