17. května 2019 06:00
Martina ČerňanskáLahodné domácí arašídové máslo
Vyrobte si doma vlastní arašídové máslo. Je to jednoduché, rychlé a moc dobré! Tuhle lahůdku si můžete vychutnat naslano i nasladko.
Co budeme potřebovat:
250 g arašídů natural bez hnědé slupky1 vrchovatá lžička třtinového cukru1 zarovnaná lžička soli
Postup:
Arašídy vsypeme na suchou pánev a nasucho je opražíme, až se rozvoní. Necháme zchladnout a poté je rozmixujeme se solí a cukrem na pastu. Použijeme k tomu buď food processor, elektrický sekáček, mixér nebo ponorný mixér a vysokou nádobu.
Bude to trvat pár minut, než se z arašídů vytvoří pasta. Můžeme proto mixéru dávat chvilkové pauzy :)
Prima tip: Arašídové máslo můžete použít do sušenek, buchet, marinád, omáček, pomazánek nebo na chleba.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)