Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Lahodné domácí arašídové máslo

Vydáno: 03.01.2017, Martina Hrušková
Domácí arašídové máslo
Domácí arašídové máslo Autor: snedeno.cz/ Jirka Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Co budeme potřebovat:

250 g arašídů natural bez hnědé slupky
1 vrchovatá lžička třtinového cukru
1 zarovnaná lžička soli

Postup:

Arašídy vsypeme na suchou pánev a nasucho je opražíme, až se rozvoní. Necháme zchladnout a poté je rozmixujeme se solí a cukrem na pastu. Použijeme k tomu buď food processor, elektrický sekáček, mixér nebo ponorný mixér a vysokou nádobu.

Bude to trvat pár minut, než se z arašídů vytvoří pasta. Můžeme proto mixéru dávat chvilkové pauzy :)

Prima tip: Arašídové máslo můžete použít do sušenek, buchet, marinád, omáček, pomazánek nebo na chleba.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Houbová sekaná

Vegetariánská houbová sekaná s kešu oříšky

Článek je zařazen v: DIY, snedeno.cz, máslo, pochoutka, arašídové máslo, arašídy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama