Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Máslovo-karamelové lodičky

Vydáno: 01.09.2016, Anna Kopečková
Máslovo-karamelové lodičky
Máslovo-karamelové lodičky Autor: milkparade.eu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Křehké těsto ve spojení s jemným karamelovým krémem krásně zvláční a pokud vydržíte alespoň do druhého dne, aby se lodičky dokonale rozležely, úplně se vám rozplynou na jazyku.

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 40 g moučkového cukru
  • 80 g másla
  • 1 velký žloutek
  • 120 g hladké mouky
  • špetku strouhané citronové kůry
  • špetku soli

Na krémovou karamelovou náplň:

  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g másla
  • 230 g smetany ke šlehání (30% tuku)
  • 100 g mléčné čokolády

Na ozdobení:

  • šlehačku
  • čerstvé drobné ovoce

 

Postup:

1. Všechny suroviny na těsto promícháme a vypracujeme kompaktní těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme 30 minut vychladit.

2. Připraveným těstem vyložíme formičky ve tvaru lodiček (můžeme použít i jiné tvary) a upečeme je v trouby vyhřáté na 180 °C dozlatova (trvá to jen několik minut). Upečené lodičky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

3. Cukr nasypeme do kastrůlku a zahřejeme, až se rozpustí a vznikne zlatavý karamel. Přidáme máslo a smetanu a necháme pomalu provářet, až se karamel rozpustí a vytvoří se karamelová smetana.

4. Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do vhodné mísy. Zalijeme ji horkou karamelovou smetanou, vymícháme dohladka a rozmixujeme ponorným mixérem. Krém necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak ho nalijeme do připravených korpusů (lodiček), které necháme dobře vychladit ( třeba 2-3 dny v lednici). Podáváme je s ušlehanou smetanou a čerstvým ovocem.

Článek je zařazen v: šlehačka, bílé plus, křehké těsto, lodičky, lodičky s krémem, karamelový krém, máslové těsto, plněné cukroví
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama