18. listopadu 2016 07:30
Martina ČerňanskáPodzimní lahůdka: Pórková polévka s chorizem
Polévky jsou v chladnějších měsících ideální volbou. Jsou rychlé a skvěle nás zahřejí. Pórek je navíc skvělá surovina, která je dostupná po celý rok, a je velice oblíbený.
Lehce pikantní španělský salám chorizo polévce dodá tu správnou chuť a pasuje ji na vaše oblíbené jídlo.
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:1 celý pórek200 g choriza4 brambory1 cibule4 stroužky česneku200 g másla250 ml zeleninového vývaru
Postup:1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
2. Pórek, chorizo, cibuli a česnek nakrájejte na kolečka.
3. Na másle zpěňte cibuli.
4. Jakmile cibule zezlátne, přidejte česnek a pórek.
5. Přidejte brambory, zalijte vývarem, osolte, opepřete a nechte vařit cca 30 minut.
6. Polévka je uvařená ve chvíli, kdy brambory změknou.
7. Poté polévku rozmixujte, přidejte chorizo a povařte cca 10 minut.
Spoustu dalších videoreceptů najdete na webu Prima PLAY v sekci Prima FRESH Recepty!