Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Recept nejen na víkend: Krémová kuřecí polévka

Pokud si toužíte po něčem dobrém, co vás pohladí na těle i na duši, uvařte si poctivou krémovou polévku z kuřecího masa. Tahle je navíc vylepšená bílým vínem. Tomu prostě nemůžete odolat. Ozdobte si jednotlivé porce jedlými květy a zima a pošmourné počasí budou rázem pryč.
Vydáno: 12.01.2018, Anna Kopečková
Krémová kuřecí polévka
Krémová kuřecí polévka Autor: akademiekvality.cz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Není pochyb o tom, že poctivý kuřecí vývar je lék. A nejen na chřipku nebo kocovinu. Zkuste pro tentokrát vyměnit oblíbenou českou klasiku za něco trochu jiného.

Vývar jako základ samozřejmě zůstává, ovšem vylepšený o několik dalších chutných a voňavých ingrediencí.

Výsledkem je hustá krémová polévka, která vám v zimním období vrátí energii i dobrou náladu.  

Krémová polévka s kuřecím masem

Co budete potřebovat:

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 350 ml suchého bílého vína
  •  2 cibule
  • 4 řapíkaté celery
  • 2 petržele
  • 1 pórek (bílou část)
  • snítku tymiánu
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 45 g hladké mouky
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • sůl a mletý pepř
  • olej na opečení

Postup:

1. Kuřecí stehna omyjte, osušte, osolte a opepřete. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm orestujte ze všech stran dozlatova.

2. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a nechte ho prudce svařit, aby se vypařil alkohol. Přidejte asi 1,5 litru vody a vložte očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu (cibuli, řapíkatý celer, petržel a pórek).

3. Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření, polévku osolte, přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.

4. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření. Maso oberte, asi 150 – 200 g vraťte do polévky a rozmixujte ji tyčovým mixerem.

5. Mouku důkladně rozmíchejte ve smetaně, zamíchejte do polévky, přiveďte opět k varu a povařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky utvoří hrudky, můžete polévku ještě rozmixovat.

6. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do hotové polévky. Před podáváním můžete do polévky přidat ještě čerstvé lístky tymiánu.

TIP: Polévka nemá příliš výraznou barvu. Zkuste ji na talíři ozdobit barevnými jedlými květy. Výborné jsou například macešky, které právě teď seženete v květinářstvích nebo i hobbymarketech.

Mohlo by vás taky zajímat:

Polévky jsou hit!

Polévky jsou hit: Osvěží, stopnou hlad a dokonce vás zavedou do exotiky

Slepičí vývar - pro maroda je nejlepší úplně čistý, bez zeleniny, masa i zavářky

Super polévky, které vás zbaví rýmy nebo nadváhy

Článek je zařazen v: kuře, jedlé květy, bílé víno, kuřecí polévka, krémová polévka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama