Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

ROZHOVOR Karolína Kamberská: Už vím, že nemusím stíhat vše. K životu potřebuji klid a pohodu

Karolína Kamberská, známá z pořadu Karolína, domácí kuchařka, se nám exkluzivně svěřila, jestli se už připravuje na Vánoce, co se skrývá za jejím skvělým vzhledem a dokonce přidala recept na její oblíbenou houbovou polévku.
Vydáno: 05.11.2016, Martina Hrušková
Karolína Kamberská
Karolína Kamberská Autor: domácí kuchařka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Bylo natáčení 4. řady jiné než té minulé?

Ano, každé natáčení je jiné v tom, že jsem o něco méně nervózní. Poznám to i na fotkách – na těch z první řady vypadám často docela vyplašeně. (smích) Teď už jsem získala docela slušnou jistotu, takže si natáčení vysloveně užívám a je to myslím poznat i na výsledku.

Co se u Vás změnilo od natáčení minulé řady? V osobní či pracovní rovině?

Musela jsem pustit práci v časopise, kterou jsem měla moc ráda. Dodnes mi to trochu chybí, hlavně naše parta z redakce. Ale už se to nedalo stíhat s natáčením a psaním kuchařky, takže jsem se dostala do velkého stresu. Někomu stres vyhovuje, ale já potřebuju k životu klid a pohodu, takže jsem zhodnotila, že se něčeho musím vzdát. Teď mám práce tak akorát, abych se cítila vytížená a zároveň si našla čas i na obyčejné domácí poflakování s rodinou.

Máte nějaké oblíbené podzimní jídlo, které každoročně připravujete v tomto období?

Určitě, ale samozřejmě není jen jedno. Náš podzim bývá ve znamení pečených kachen, dýní upravených na všechny možné způsoby, jablečných koláčů, nebo třeba hutných houbových polévek.

Je konec října, připravujete se už na Vánoce?

Zatím jsem jen rozvěsila po bytě bílé světelné řetězy. To děláme vždycky už koncem října – když začne být venku temno. Máme rádi světýlka. Dělá nám to dobrou náladu, když je venku sychravo.

Vypadáte pořád skvěle a to zvládáte velkou rodinu, spoustu práce… Máte nějaký tip pro ostatní ženy, jak to dělat? Nějaký beauty tip?

To říkáte jen proto, že jste mě neviděla po ránu nenalíčenou. To je pohled, který zná jen moje rodina, a není nijak oslnivý. Naštěstí si můj muž dělá legraci, že jak stářím ztrácí zrak, přestává mě vidět zblízka. Což já považuju za velkou výhodu! Jinak si myslím, že ženská se má o sebe zkrátka starat. Moje mamka se celý život každé ráno upraví, a teprve tak se ukazuje světu, a já to dělám stejně. Cítím se díky tomu dobře.

 

Karolína pro ženy recept Foto:

Houbová polévka

Suroviny:
velká hrst směsi čerstvých lesních hub
6 brambor typu C
1 malá cibule
3 lžíce másla
½ lžičky mletého kmínu
sůl a čerstvě mletý pepř
50 -100 ml smetany ke šlehání
4 snítky kerblíku nebo petrželky

Postup:
Očistěte houby a nakrájejte je na větší kousky. Oloupejte brambory a cibuli a obojí nakrájejte. Brambory na asi 2cm kostičky, cibuli najemno.

Máslo si rozpusťte v kastrolu se silným dnem. Opečte na něm cibuli do sklovita, pak přidejte brambory, kmín a houby a obojí několik minut opékejte za občasného promíchávání. Brambory i houby se pěkně rozvoní. Když okraje brambor začínají mírně zlátnout a houby zmenší objem (pustily vodu), zalijte polévku 800 ml horké vody z konvice, osolte a opepřete a vařte dále cca 10 minut, doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte ji přejít varem a polévku stáhněte z ohně. Podávejte posypanou lístky kerblíku nebo petrželky.

Článek je zařazen v: rozhovor, vaření, Karolína Kamberská, houbová polévka, Karolína, domácí kuchařka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama