Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Slast pro čokoholiky: Koláč s kokosovou krustou

Je křehoučký, chutná po exotice a navíc je bezlepkový!
Vydáno: 14.09.2016, Anna Kopečková
Koláč s kokosovou krustou
Koláč s kokosovou krustou Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Křehký korpus a vláčná náplň, to jsou typické znaky lehounkých francouzských koláčů.

Tenhle koláč je ale jiný. Křehké těsto totiž nahradila ještě křehčí kokosová slupka, která koláči dodává exoticky pohádkový rozměr a díky níž si koláč mohou dopřát i ti, kterým vadí lepek. 

 

Koláč s kokosovou krustou Foto:

Co budete potřebovat (na 8–10 porcí):

Na krustu:

  • 90 g strouhaného kokosu
  • 1 bílek, lehce ušlehaný
  • 55 g krupicového cukru
  • + máslo na vymazání formy

Na náplň:

  • 300 ml smetany ke šlehání (40%)
  • 300 g kvalitní tmavé čokolády nasekané nadrobno
  • 4 žloutky
  • 2 lžičky kávového likéru (Kahlúa)

 

1. Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte si nepřilnavou rozevírací kulatou formu o průměru 20 cm. Dno připněte do formy obráceně, spodní stranou dovnitř, a formu vymažte máslem.

2. V míse promíchejte kokos, bílek a cukr. Směsí rovnoměrně vyložte formu na dně a do výše 4 cm po stěnách a dobře ji přitlačte. Formu dejte do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte asi 40 minut, až krusta zezlátne. Krustu nechte vychladnout.

2. Smetanu zahřejte téměř k bodu varu. Vsypte nasekanou čokoládu, odstavte z ohně a promíchávejte, až vznikne hladká směs. Nechte ji trochu vychladnout.

3. Do čokolády zašlehejte žloutky a likér, pak náplň přeceďte přes jemné síto a vlijte ji do vychladlého korpusu.

4. Koláč nechte nejméně 6 hodin vychladit a podávejte ho nakrájený na řezy.

 

V NOVÉM čísle časopise Fresh najdete i další originální recepty plné čokolády…

čokoládové recepty koláž Foto:

A nejen z čokolády! Nové, podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete na stáncích už dnes, ve středu 14. září 2016. Tady je malá ochutnávka:

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Mohlo by vás taky zajímat:

 

Nechcete si trochu sladce zahřešit?

Hříšná čokoláda: Svůdné recepty, kterým neodoláte

 

Sníst, nebo raději ne?

Mlsat a nepřibrat: 4 nápady, jak nahradit čokoládu

Článek je zařazen v: bez lepku, Prima Fresh, čokoholik, čokoládový dort, čokoládový koláč, kokosový koláč, bezlepkový koláč, tmavá čokoláda, sladké pečení
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama