Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

TIP NA VEČEŘI: Pečená cuketa na chleba

Zaručený, zaručený a ještě jednou zaručený hit i pro ty, kterým cuketa nic neříká!
Vydáno: 06.06.2016, Anna Kopečková
Budete se olizovat až za ušima!
Budete se olizovat až za ušima! Autor: Marek Kučera
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Až tento recept vyzkoušíte, uvidíte, že si všichni budou říkat o přídavky! Použít se dají mladé cukety, které teď koupíte v obchodech, a až vám třeba na zahrádce dozrají vlastní kousky, klidně tímto způsobem můžete zpracovat i postarší a mohutnější kusy.

Výhoda pečené cukety je, že si ji připravíte den předem a pak už ji jenom namažete na chleba. Ale pozor, není to jen luxusní pomazánka. Pečená cuketa je i skvělý základ „pod maso“. A jestli máte ve svém okolí nějakého labužníka, klidně mu cuketu dejte hezky zabalenou ve sklenici jako nevšední jedlý dárek.

Pečená cuketa na chleba

Budete se olizovat až za ušima! Foto:

Co budete potřebovat (na 6 porcí):

• 1,5 kg cukety, oloupané, bez semínek a nahrubo nastrouhané

• 140 ml olivového oleje

• 5 cibulí

• 10 stroužků česneku

• 3 lžičky soli

• 3 lžíce přírodního krupicového cukru

• 6 lžic worcesterské omáčky

• 2 lžíce červeného vinného octa

• 300 ml italské hotové rajčatové omáčky sugo

• 300 ml rajčatového protlaku

• 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře

 

1. V kastrolu rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky a česnek nakrájený na plátky. Vsypte nastrouhanou cuketu, osolte a chvíli promíchávejte. Přidejte všechny ostatní přísady a vše dobře promíchejte. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Na plech s vyššími okraji dejte kus pečicího papíru tak, abyste z něj mohli vytvořit okraje. Vlijte na něj cuketovou směs a pečte ji v troubě asi 40 minut. Jednou nebo dvakrát ji během pečení promíchejte.

3. Hotovou cuketu přesuňte do sklenic, pevně je uzavřete, obraťte dnem vzhůru a přikryté ručníkem je nechte do druhého dne chladnout.

 

Máte rádi grilování, zavařování a svěží jídla plná zeleniny? Nezapomeňte si koupit nový časopis Prima FRESH, který je tentokrát nabušený skvělými letními recepty. Vychází už tuto středu!

Mohlo by vám taky chutnat:

Jednoduchá, křupavá a strašně dobrá. Taková je italská bruschetta

Křupavá bruschetta: 5 ideálních receptů na letní večery

 

Stačí ji dobře ochutit a strčit do trouby

Upečte si zeleninu! Superjednoduché recepty, které vám budou chutnat

 

Je libo salátek?

Saláty k večeři: Jsou svěží, zdravé a nebudete mít po nich hlad

 

Jde to naslano i nasladko

Avokádo: 18 chutných způsobů, jak si ho zamilovat

Článek je zařazen v: cuketa, bez masa, rychlá večeře, pomazánka, cuketová pomazánka, pečená cuketa, vegetariánská večeře
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama