Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Trhací chleba: Super nápad na večírek

Jestli vás už nebaví obložené chlebíčky nebo jednohubky a hledáte něco jednoduchého a opravdu originálního, co bude všem chutnat, udělejte tenhle chleba. Bude roztrhaný a snědený dřív, než dopijete první skleničku vína.
Vydáno: 28.02.2015, Anna Kopečková
Příbory nepotřebujete, stačí trhat prsty
Příbory nepotřebujete, stačí trhat prsty Autor: beantownbaker.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Ideálním jídlem na každý večírek je takové, na které nepotřebujete moc surovin, které nemusíte dlouho připravovat, nezašpiníte si přitom celou kuchyni a spoustu nádobí a které je samozřejmě hrozně dobré. Tak tenhle chleba je přesně takový. A když ho ještě horký přinesete na stůl, nejspíš se ozve jen obdivné "Pááááni". A pak už se bude jen trhat. 

 

 

Co budete potřebovat:

250 g žampionů + 1 lžíci másla na jejich opečení

sůl

1 lžíci nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 1 lžičku sušeného)

1 menší chleba – ideální je malá Šumava (stačí asi pro 5 lidí, pokud máte větší společnost, sáhněte rovnou po velkém bochníku a přiměřeně zvyšte i množství ostatních ingrediencí)

350 g tučnějšího sýru – měl by mít alespoň 48 % tuku, takže na 35% Eidam zapomeňte, protože není po rozpečení tak vláčný, ideální je Gouda nebo třeba Provolone

1/2 hrnku rozpuštěného másla

2 jarní cibulky

2 lžičky nemletého máku

Nejdříve si připravte žampiony. Očistěte je, nakrájejte nadrobno a restujte je asi 5 minut v pánvi na másle. Přidejte tymián a ještě chvilku restujte. Pak žampiony osolte, odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Bochník si položte na prkénko a udělejte do něj ostrým nožem hlubší zářezy do tvaru mřížky. Dejte pozor, abyste bochník nerozkrojili, aby stále držel pohromadě. Pak ho položte na arch dvojitého alobalu.

pull-apart Foto:

 

Do zářezů v chlebu nejdříve rozdělte žampiony a zatlačte je pomocí lžičky dovnitř. Sýr nakrájejte na proužky a vtlačte je také do zářezů v chlebu.

pull-apart-bread4 Foto:

V hrnku rozpusťte máslo a smíchejte ho s nadrobno nakrájenými jarními cibulkami a mákem. Směs rozdělte na chleba.

pull-apart-bread6 Foto:

Naplněný chleba celý dobře zabalte do alobalu a položte na plech. Vložte ho do trouby vyhřáté na 175 °C a pečte 15 minut. Pak alobal na vrchu opatrně rozřízněte a rozevřete a chleba pečte ještě dalších 10–15 minut, dokud se sýr nezačne roztékat a chléb na vrchu zlátnout.

Hotovo, stačí chleba odnést na stůl a začít trhat.

Příbory nejsou potřeba, stačí trhat prsty Foto:

Zkuste to i jinak

Aby to nebyla nuda, můžete náplň do chleba různě obměňovat. Zkuste jako sýr použít hermelín a místo žampionů zářezy v bochníku jen potřete rozpuštěným máslem smíchaným s pečeným rozmačkaným česnekem. Nebo si bochníček naplňte směsí různých sýrů – výborná je niva, hermelín a gouda. A můžete přidat i proužky šunky. V tomto případě se nemusíte bát trochu experimentovat. 

Mohlo by vás také zajímat:

Namalujte si svůj originální moučník

Romantické pečení: Malované rolády

 


Článek je zařazen v: party, večírek, občerstvení, piknik, sendvič, trhací chleba, chleba na roztrhání, plněný chleba, recepty z chleba
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama