Jak zabavit doma děti? Vyrobte jim domácí bublifuk a disko mlhu
Bublifuk je skvělá věc, to ví každý rodič. Děti si s ním dokážou hrát celé hodiny. A pokud vaše dítě "bublá" od rána do večera nebo se mu stává, že obsah plastové lahvičky vylije, tak se vám určitě bude hodit návod na to, jak si vyrobit pořádnou zásobu.
Moje tříletá dcera i všichni její stejně staří kamarádi bublifuk milují, dokážou donekonečna foukat bubliny, za kterými se pak honí a propichují je. Bohužel, koordinace jejich pohybů ještě není zcela vyvinutá, a tak se jednoduše stane, že si z bublifuku vylijí náplň. Pak je po zábavě a následují slzy.
Jistě, bublifuk stojí jen pár korun, ale není nakonec každá ušetřená koruna dobrá? Máme pro vás další návod od autorky knihy Děláme si to doma sami Aleny Thomas. Tentokrát vám poradí, jak udělat domácí náplň do bublifuku. Je to jednoduché, přesto ne tolik, jak byste možná čekali, protože abyste mohli dělat velké bubliny, které neprasknou, nestačí smíchat jen saponát s vodou. A pokud chcete zábavu na celý den nebo třeba plánujete udělat dětskou narozeninovou párty, věřte, že s plným kýblem roztoku a velkými kolečky, ze kterých lze bubliny foukat, sklidíte obrovský úspěch.
Co budete potřebovat:
10 dílů destilované nebo filtrované vody
3 díly saponátu na nádobí
1 díl rostlinného glycerinu
Začněte vodou. Dle množství, které chcete vyrobit, buďto 10 lžic, 10 štamprdlí, 10 sklenic...
Přidejte saponát a zamíchejte.
Nakonec přidejte díl glycerinu. Právě tato látka způsobí, že bubliny okamžitě neprasknou.
Zamíchejte a uchovávejte ve šroubovací sklenici. Spotřebujte do 1 měsíce.
A jestli chcete děti opravdu ohromit, zkuste domácí disko mlhu. Chvilku to u vás doma bude vypadat, jako by se vám něco hodně připálilo, nebojte se ale zápachu ani alergických reakcí. Glycerin má přirozeně sladkou chuť, takže se vám vzduch doma osladí a děti budou naprosto spokojené. Stačí pustit hudbu a domácí párty může začít.
Co budete potřebovat:
50 mililitrů glycerinu
10 mililitrů vody
starší kastrol
Smíchejte vodu a glycerin. Na sucho rozehřejte kastrol na teplotu nad 120 °C. Poté kápněte na rozpálené dno směs vody a glycerinu a nechte mlžit. Postupně přidávejte směs tak, aby bylo na dně vždy malé množství tekutiny, než dosáhnete požadovaného zamlžení. Nemusíte se bát připečení. Vše, co je v kastrolu, se vymlží.
Líbily se vám tyto nápady? Podívejte se i na další, najdete je na blogu home.made.cz.
-lk-
Mohlo by vás také zajímat: