Celebrity

30. srpna 2024 16:27

Eliška Reiglová

Rozloučení s Karlem Heřmánkem proběhne formou oslavy. Místo slzy v oku sklenka vína

Nekrolog Karla Heřmánka

V sobotu uplyne už týden od nečekaného skonu legendárního herce Karla Heřmánka, který proti sobě obrátil zbraň na střelnici na Příbramsku. Jeho rodina se nyní prostřednictvím sociálních sítí Divadla Bez zábradlí rozhodla oznámit datum veřejného rozloučení, během něhož budou moci zesnulému velikánovi přijít vzdát hold fanoušci. Proběhne formou oslavy na jeho počest.

Zpráva o úmrtí Karla Heřmánka šokovala fanoušky po celé České republice, ale také za jejími hranicemi. V nezapomenutelných rolích se do paměti nesmazatelně zapsal mnoha fanouškům jeho filmové tvorby. A právě na ně mysleli hercovi blízcí, kteří se rozhodli uspořádat veřejné rozloučení, které se ponese v duchu oslavy na jeho počest.

Den s Karlem

„Náš milovaný manžel, tatínek, dědeček, bratr a tchán Karel Heřmánek si nikdy nepotrpěl na veřejné oslavy. Co však dokázal překousnout, byla spontánní posezení s přáteli, na kterých popouštěl uzdu svému bonvivánství, lásce k životu a humoru. Rozhodli jsme se proto zorganizovat ‚tajnou‘ oslavu na jeho počest, na které si všichni přátelé a veřejnost budou moci připomenout jeho cestu životem,“ stojí na facebookových stránkách Divadla Bez zábradlí.

Posted by Divadlo Bez zábradlí on Friday, August 30, 2024

Příští víkend, konkrétně v sobotu 7. září, proběhne právě v prostorách tohoto divadla oslava pojmenovaná Den s Karlem. Místo je symbolické, neboť zosobňuje Heřmánkovo dílo. Pro veřejnost bude otevřené od 10:00 do 17:00. U samotného vchodu do divadla pak bude pietní místo, kde budou moci příznivci položit květiny či zanechávat vzkazy.

Čtěte také: Záhada smrti Karla Heřmánka: Herec měl těsně před operací, osvobození od bolesti bylo na dosah

Na jevišti pak budou připomenuty Heřmánkovy stěžejní role, v kavárně bude možné posedět. „Pojďme tedy na našeho Fešáka Huberta, pana Poppera či Lucifera zavzpomínat společně ne se slzou v oku, ale se sklenicí bílého vína, se kterým by si s námi rád přiťuknul na oslavu života. Milý táto, milovaný Karle, nechť ti na Tvé poslední cestě andělé vyhrávají. Spi sladce,“ zní na konci sdělení.

Náhlý skon

Herec Karel Heřmánek svůj život podle všeho dobrovolně ukončil, když na střelnici proti sobě obrátil zbraň. Předběžné výsledky nařízené pitvy tuto skutečnost v průběhu týdne víceméně potvrdily. Otazník stále zůstává nad motivem jeho rozhodnutí odejít dobrovolně ze světa. Policisté nyní incident vyšetřují pro podezření z trestného činu účasti na sebevraždě.

Podívejte se, jak na Karla Heřmánka vzpomínají slavné osobnosti:

Sdílejte článek
Štítky víno herec Česko Lucifer Karel Heřmánek slavnost Divadlo Bez zábradlí umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 14. 9. 2024

Berani, nenechte se dnes od druhých tlačit. Lidé se sice vyvyšují, ale za jejich slovy se skrývá jen málo. Dávejte si pozor, abyste se nepřepálili. Tento den byste se měli starat o sebe a své potřeby. Podnikněte kroky k tomu, abyste si zajistili to, co chcete. Spojte se s lidmi, které jste nedávno potkali. Tato náhodná setkání mají svůj význam.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.