18. října 2021 05:00
Aneta GretzováMyslivecké menu v Prostřeno! David připraví zvěřinu a popere se i s výpadky proudu
Prostřeno! XXIV (46) - Zvěřinové menu
Podzim je tradičně sezonou lovu. Nechte se inspirovat mysliveckými recepty od Davida z Prostřeno! A podívejte se, co všechno se dá uvařit ze zvěřiny. Co hosté řeknou na kančí sádlo?
V pondělí se za plotnu postaví David. Ten se rozhodl zariskovat a hostům přichystá menu, které jim představí méně známé chutě. Davidova oblíbená zvěřina bude figurovat rovnou ve třech chodech. Soutěžící si tak po přečtení menu budou myslet, že první večer stráví nejspíš někde na hájence.
Podívejte se, jak se David popere s výpadkem elektřiny:
Takové očekávání se ale nakonec ukáže být daleko od pravdy. Pětadvacetiletý manažer restaurace hosty přivítá v historickém činžáku v centru Prostějova. Zklamání vynahradí aspoň interiér bytu. Starožitný nábytek a vyřezávané židle tu vytváří útulnou atmosféru lovecké chaty.
Podívejte se, co hosté řeknou na kančí sádlo:
Jak budou hostům chutnat nezvyklá jídla ze zvěřiny? Pro mnohé z nich to bude premiéra, a tak budou mít velká očekávání. „Na kančí se rozhodně těším, protože jsem ho nikdy neměl,“ říká s nadšením student Ondra. Velká neznámá bude pro všechny také vývar z bažanta a lokše na kančím sádle.
Vyslouží si David body navíc za originálně řešené menu? To se dozvíte v prvním díle týdne z Olomouckého kraje v pondělí v 17:50 na Primě!