14. prosince 2021 04:00
Aneta GretzováRumová polévka říznutá krabičákem? Po takovém vánočním menu uvidí Ježíška každý
Prostřeno! XXIV (87) - Oranžový elixír
Vánoční atmosféra v podání Moniky z oblíbené soutěže amatérských kuchařů je plná extravagance. Zaujme mladá hostitelka své hosty netradičními rodinnými recepty, řehtáním koled a alkoholickou výzdobou?
Vánoční atmosféry se dá docílit za pomoci různých způsobů. Úterní hostitelka Monika chce dokázat, že to lze i bez tradičních jídel, jako jsou kapr a rybí polévka. Rozverná studentka sociálních prací už v den prvního setkání napověděla, že u ní se hosté nudit nebudou. Outfit složený z koupacího pláště a buřinky dal hned tušit, že tato mladá dáma si dělá ráda legraci i sama ze sebe.
Podívejte se, jak Monika ošálí hosty krabicovým vínem:
Stejně jako v pondělí i druhý den vánočního speciálu Prostřeno! soutěžící zavítají do chaty uprostřed beskydské přírody. Monika si dá patřičně záležet, aby byla chatka vyzdobená vánočními dekoracemi. Na jejím stromku ale perníčky a koule nečekejte. Místo nich totiž větve ozdobí panáky rumu a na špičce místo hvězdy zazáří plechovka piva. Abstinenti evidentně nejsou u Moniky o Vánocích vítanými hosty. Důkazem toho bude také její polévka.
Rumová polévka a slivovicový vývar
Oranžový vánoční elixír je Moničina originální receptura. Jeho základem je skořicový vývar, čerstvě vymačkané pomeranče a pak samozřejmě spousta alkoholu. Sladká polévka se podle Moniky za žádnou cenu neobejde se bez bílého vína a voňavé vánoční klasiky – tuzemáku. „Vánoce bez rumu si neumím představit. Já miluji netradiční jídla a tato polévka je jednou z mých oblíbených, hned po slivovicovém vývaru,“ svěří se se svými neobvyklými chutěmi Monika.
Podívejte se, jakou zábavu pro své hosty Monika připravila:
Naladí se hosté na stejnou vlnu humoru jako jejich bláznivá hostitelka? A budou vůbec schopni odejít po vánočním elixíru domů po svých? Dozvíte se v úterním Prostřeno!