zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Originální recept na podzimní víkend: Moštová bábovka

Moštová bábovka
Autor: akademiekvality.cz Moštová bábovka
anna kopečková , Vydáno: 06.10.2017
Jablečný mošt je výborný nápoj, obzvlášť teď na podzim, kdy jablka dozrávají. Ale napadlo vás někdy, že ho můžete využít i jinak, třeba při pečení oblíbené bábovky?

reklama

 

Když se peče klasická bábovka, většinou se do ní přidává mléko nebo smetana. Zkuste je tentokrát nahradit dobrým jablečným moštem. Přidejte ještě špetku strouhané skořice a nastrouhané jablko a získáte voňavou a neodolatelnou podzimní kombinaci. 

 

 

 

Co budete potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • nastrouhanou kůru z 1 citronu
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 jablko
  • 3 vejce
  • 250 ml jablečného moštu
  • 100 g másla
  • tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy

 

Postup:

1. Formu na bábovku vymažte a vysypte hrubou moukou.

2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru, skořici, oba druhy cukru a jablko nastrouhané na hrubém struhadle.

3. V druhé nádobě vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mošt a rozpuštěné máslo.

4. Spojte obě části a vypracujte z nich hladké těsto. Nalijte ho do bábovkové formy a pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, nebo dokud bábovka není hotová. To poznáte podle špejle, kterou zapíchnete do středu těsta. Pokud zůstane po vytažení suchá a čistá, je bábovka upečená.

5. Hotovou bábovku nechte vychladnout na mřížce a pak ji opatrně vyklopte a před podáváním případně ještě poprašte moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Nezapomeňte, i zde platí, že základem úspěchu jsou kvalitní ingredience. Pokud nemáte mošt domácí, kupujte jen 100% mošt nebo jablečný džus. S výběrem vám můžou pomoci i značky kvality na obalech. Nejznámější z nich je např. Klasa, Regionální potravina nebo třeba tzv. biozebra.

Mohlo by vám taky chutnat:

 

Nemáte chuť?

Upeč se mi, bábovičko! 4 netradiční recepty na důvěrně známý moučník

 

Jsou krásné a jedlé!

Rychlý dezert na víkend: Voňavé a jednoduché jablečné růžičky

Save

reklama

Související témata: buchta , bábovka , jablka , jablečný mošt , jablečná bábovka , moučník na víkend , sladké pečení , dezerty

reklama

Přečtěte si také

reklama