Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Osvěžující rybízovo-malinové želé s pudingem

Co s další úrodou rybízu, když už jste zásobili sklep spoustou džemu a všechny sousedy rybízovou bublaninou? Na řadě je osvěžující letní dezert v podobě chlazeného rybízového želé.
Vydáno: 22.07.2018, Martina Hrušková
Osvěžující rybízovo-malinové želé s pudingem
Osvěžující rybízovo-malinové želé s pudingem Autor: Labeta
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kromě rybízu budete potřebovat už jen vanilkový puding a trochu cukru a vody. A co je hlavní, je to typ receptu, který všichni zbožňují - za 15 minut je hotový.

Co potřebujete:

Na želé (na 4-5 porcí):
800 g čerstvého rybízu
2 pudingy (pokud potřebujete bezlepkovou variantu , zkuste např. puding Labeta)
180 g cukru krupice nebo dle chuti
olej nebo potravinová fólie
voda

Na ozdobení:
smetanový bílý jogurt
vanilinový cukr
čerstvé maliny nebo jiné ovoce
snítka máty

Postup:

Omytý rybíz dáme do kastrůlku, zalijeme 200 ml vody a povaříme asi 2 minuty. Směs propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek, slupek a stopek z rybízu. Tekutinu nalijeme do odměrky a do objemu 800 ml dolijeme vodou. Ve směsi rozmícháme vanilkové pudingy a cukr podle chuti. Směs přivedeme k varu, krátce povaříme a poté nalijeme do mističek lehce vymaštěných olejem nebo vyložených potravinovou fólií.

Naplněné mističky necháme vychladnout a poté dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Vychlazené želé vyklopíme na talířek, ozdobíme smetanovým jogurtem ochuceným vanilinovým cukrem a dozdobíme čerstvým ovocem a snítkou máty.

Naše tipy:

Střídavým vrstvením dětských piškotů a rybízovo-pudinkového želé snadno připravíme nepečený dort. Takto připravený dort je třeba nechat chladit v ledničce o trochu déle než malé mističky

Želé vyklopené z malých mističek bude chutnat o hodně lépe, když popustíme fantazii zdobení. My zdobili malinami a jogurtem, stejnou službu ale prokáže i zakysaná smetana či šlehačka a různě barevné druhy ovoce jako jsou borůvky, hroznové víno, jahody nebo angrešt.

Vyzkoušejte také další sladké recepty:

 

Co podniknout s rybízem

Co podniknout s rybízem? Zkuste třeba tohle

Cheesecake si můžete udělat přesně podle své chuti

Cheesecake: Dokonalý koláč do vedra

 

autor: MM, TZ

Článek je zařazen v: dezert, maliny, letní dezerty, puding
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama