Celebrity

29. června 2023 09:06

Eliška Reiglová

Slovenská herečka podstoupila asistovanou sebevraždu. Zhoršení stavu přičítala očkování

Ve věku pouhých 41 let zemřela slovenská herečka Katarína Paveleková. Dlouhá léta působila více v Hollywoodu než v domovině, zářnou kariéru u ní ale přerušila diagnóza zákeřné nemoci a podezření na druhou. Rozhodla se proto pro eutanazii (asistovanou sebevraždu), kvůli níž odcestovala do Švýcarska.

Katarína Paveleková hrála v hned několika amerických filmech a seriálech, tím nejpodstatnějším nepochybně byl snímek Tenkrát v Hollywoodu natočený režisérem Quentinem Tarantinem. Její život ale v poslední době negativně ovlivňovala myalgická encefalomyelitida a lékaři u ní měli podezření také na amyotrofickou laterální sklerózu (ALS).

Poslední dny života byly pro Pavelekovou náročné, její stav se výrazně zhoršil. Proto se rozhodla sepsat vzkaz, v němž své fanoušky a známé informovala o tom, že odjíždí do Švýcarska podstoupit asistovanou sebevraždu.

Očkování

Herečka slovenského původu pak ve vzkazu jako viníka svého stavu označila posilovací dávku očkování proti covidu. „Dávka, kterou jsem dostala před více než rokem, mi zničila zdraví, tělo a celý život. Není jiný způsob, jak ukončit mé utrpení, než rozhodnutí, které jsem učinila,“ napsala Paveleková.

Vzkaz umístila na sociální sítě na začátku června a od té doby je její profil neaktualizovaný. Někteří z fanoušků se Kataríně ještě pokoušeli rozhodnutí v komentářích rozmluvit, nabádali ji k podstoupení detoxikační kúry či k větší víře v Boha. Jejich slova už si herečka ale dost možná ani nepřečetla.

Sdílejte článek
Štítky Švýcarsko eutanazie asistovaná sebevražda Quentin Tarantino Tenkrát v Hollywoodu Once Upon a Time in Hollywood Katarína Paveleková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.