Celebrity

15. prosince 2023 23:14

Josef Šťastna

Smrt Chandlera z Přátel má šokující rozuzlení. K utonutí Perryho přispěla silná droga

Rozloučení s Perrym

Soudní lékařství okresu Los Angeles v pátek informovalo, proč zemřel herec Matthew Perry, který se proslavil jako Chandler v seriálu Přátelé. K tragédii přispěla také dávka ketaminu.

Populární herec Matthew Perry zemřel v sobotu 28. října ve věku 54 let. Bez známek života ho ve vířivce nalezl jeho asistent. Okamžitě se mezi fanoušky začalo spekulovat, že v těle mohl mít drogy a velké množství alkoholu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zásadní průlom v případu úmrtí Perryho: Soudní lékaři určili příčinu skonu hvězdy z Přátel

„Oddělení soudního lékařství okresu Los Angeles (DME) určilo jako příčinu smrti 54letého herce Matthewa Langforda Perryho akutní účinky ketaminu. K úmrtí pana Perryho přispělo také topení, ischemická choroba srdeční a účinky buprenorfinu, který se používá k léčbě poruchy způsobené užíváním opioidů,“ uvedl mluvčí koronera v Los Angeles podle webu Daily Mail. Konečný způsob smrti je prý nešťastná náhoda.

K TÉMATU: Matthew Perry jako Chandler Bing. Připomeňte si jeho nejvtipnější momenty z Přátel

Ketamin vyvolává halucinace

Ketamin je léčivo používané v humánní i veterinární medicíně jako anestetikum. Látka je také používána jako rekreační droga. Kromě anestetického účinku způsobuje halucinace a hypertenzi. Od 80. let se ketamin zneužívá jako klubová droga podobně jako extáze. S ketaminem se také experimentuje jako s terapeutickou látkou, která má pomáhat od depresí. Perry měl podle některých zdrojů právě takto drogu užívat.

Perry dlouhé roky bojoval se závislostmi. Před necelým rokem vyšly jeho memoáry nazvané Friends, Lovers and the Big, Terrible Thing (Přátelé, milenky a ta velká, příšerná věc), v nichž představitel Chandlera líčí neustále se opakující léčbu závislostí. Od svých 26 let žil střídavě ve střediscích pro léčbu závislostí a mimo ně, čtrnáctkrát byl na odvykacím programu, pětašedesátkrát absolvoval detoxikační program a více než 6000krát se zúčastnil sezení Anonymních alkoholiků.

Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel svérázného Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech 234 epizodách. Zahrál si ale i v řadě filmů, z nichž mezi nejznámější patří komedie Jen blázni spěchají, kde jeho partnerkou byla Salma Hayek, či snímek Můj soused zabiják, kde vystupoval po boku Bruce Willise.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.