Šon podává hostům hadí pálenku a sušené žáby. Ze zápachu se jim dělá zle
Sušené žáby - Prostřeno! S29 (180)
Son Chung Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Speciální Prostřeno! s rybáři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Letní závitky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Krevetová polévka Tom Yum Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Thajský dezert Mango sticky rice Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tradiční hovězí Bun bo Nam Bo s rýžovými nudlemi Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jarní závitky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Speciální týden s rybáři zakončí svým večerem Šon. Souboj o nejlepší menu je zatím naprosto vyrovnaný a bude napínavé sledovat, jestli vietnamské menu překoná ostatní. Podávat se budou různé pochoutky, které se běžně nejí. Co na to řeknou soutěžící?
V pátek ve speciálu soutěže amatérských kuchařů uvaří Šon Chung. Ten se kromě rybaření věnuje podnikání a má úspěšný kanál na sociálních sítích. Soupeře pozve do Jindřichova Hradce k rodičům, kteří mají restauraci. I když vypadá hodně mladě, je mu 32 let, má manželku a dvouměsíčního syna. K rybaření se dostal, když žil ve Vietnamu. Kdo žije poblíž řeky, popadne bambusovou tyč a zkouší štěstí. Hostům napíše menu ve vietnamštině, takže nemají ponětí, co dostanou na talíř.
Speciální Prostřeno! s rybáři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Benjamin Bufford Blue-Bubba Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Onion pleasure Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Truffle carbonara Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Wild strawberries Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kryštof Kučera Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bruschetta s hovězím teriyaki Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dýňová polévka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Filet z candáta s omáčkou beurre blanc a mrkvovým pyré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ananasový řez Orgasmus Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miroslav Vojtek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Treska na grilu s rajčatovou salsou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí česnečka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Wagyu burger a salát Coleslaw Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Lívanec se skořicí, třeným tvarohem a malinovou omáčkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jan Prchlík Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tři druhy obložené ciabatty Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Gazpacho Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Filet mignon, gratinované brambory a omáčka z nakládaného pepře Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ovocný crumble se zmrzlinou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Martin Čech Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jarní závitky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Letní závitky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Krevetová polévka Tom Yum Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tradiční hovězí Bun bo Nam Bo s rýžovými nudlemi Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Thajský dezert Mango sticky rice Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Son Chung Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
My ale víme, že bude podávat jarní závitky, v rámci úkolu týdne i letní závitky, krevetovou polévku Tom Yum, tradiční hovězí Bún bò Nam Bộ s rýžovými nudlemi a nakonec thajský dezert mango sticky rice. Recepty najdete v aplikaci Prima Zone. Soutěžící přicházejí v dobré náladě a vypadá to na přátelský večer. Na přípitek dostanou pánové pálenku, ve které je naložený had. A tuto pochoutku jim v průběhu nabídne opakovaně.
„Vypadalo to hrozně, chutnalo to hrozně, ale museli jsme to vypít, protože hostitelovi se neříká ne,“ přizná Kryštof. Naštěstí si chuť spraví jídlem. Předkrmové závitky se povedly, podle někoho to ale není nic zvláštního. Pak dostanou hosté mladý kokos a Šon vypráví, že se jako miminko koupal v kokosové vodě. A tuto tradici dodržel i se svým synem.
Přípitek hadí pálenkou nechutná moc dobře:
Zábavné ochutnávání blafů
Dalším chodem jsou letní závitky se sušeným tuňákovým plátkem. Tím dodrží téma vánoční pochoutky a zároveň kolegy ušetří nenáviděného kapra. Problém nastane při polévce. Někdo nesnese, že je příliš pálivá. Bún bò Nam Bộ bude chutnat všem. Největší odměnou pro Šona může být pohled na hosty, kteří se ládují nudlemi s hovězím, jako by týden nejedli. Lepivá rýže s mangem pak bude příjemnou tečkou. I když si někdo bude stěžovat, že je nedochucená.
Jestli si soutěžící mysleli, že už v Prostřeno! ochutnali vše, tak se spletli. Jako zábavu Šon připraví exotické pochoutky a rybáři mají hádat, o co jde. Restovaný bourec morušový, sušené žabičky nebo nejaromatičtější ovoce na světě durian, to vše pánové ochutnají. „Nejnechutnější byl, já jsem původně myslel, že to jsou býčí varlata, nějaký durian,“ říká Míra. Po tak dobrém jídle to všem docela pozkazilo chuť. Jak budou pánové nakonec bodovat, uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě.
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů