Soutěžící u Poliny vypijí šampus s popelem a při šmejdění luští azbuku

Pyžamová party - Prostřeno! S29 (89)

Souboj amatérských kuchtíků z Prahy a středních Čech se ve čtvrtek přesune do studentského bytu k hostitelce Polině. Menu vybírala s ohledem na vzpomínky z dětství a soupeře překvapí dvojím občanstvím. Co řeknou na některé ruské tradice?

Čtvrteční hostitelka Polina vaří v bytě kamarádů, kde připravila svůj osobní koutek na šmejdění. Zajímá se o kulturu, módu a tanec. Do Prostřeno! ji přihlásila z legrace kamarádka. Hostitelčina rodina pochází z Ruska a do Prahy se přestěhovali, když jí bylo 4,5 roku. Narodila se v Moskvě a od 18 let má dvojí občanství. Její otec se přestěhoval před třinácti lety zpět, maminka zemřela v roce 2021 na rakovinu prsu. Z rodiny jí zůstala její starší sestra Anna, které by za případnou výhru zaplatila výlet do Říma. V menu slibuje jídla jako Šťastný nový rok, Péče od maminky, Velikonoční králíček nebo Vůně nedělního rána, což jsou ruské syrniki.

Soupeři budou z názvů zmatení. Jako novoroční jídlo čekají něco z čočky. Bude to ale ruský bramborový salát s uzeninou, který se v Polinině rodině podává na Nový rok. Polévku správně tipují na vývar a název hlavního chodu jim připadá poněkud morbidní. Představa roztomilého králíčka na talíři někomu vadí. Petr přiznává, že by králíka nedokázal zabít, ale došel by si pro něj do řeznictví. Tereza králičí maso nemusí. Vůně nedělního rána evokuje každému něco jiného. Petrovi vůni cigaret, Lumír prohlásí, že v neděli snídá růžový prášek na kocovinu.

Ve videu uvidíte, jak se budou soutěžící šklebit nad pitím s brusinkami:

Přání se musí pořádně zapít

Ve středu Polina poprosila ostatní, aby dorazili na večeři v pyžamu. Jelikož se tento týden sešla parta šprýmařů, můžete se už teď na prima+ podívat, jak jim to sluší. Nejdřív se půjde šmejdit. Až nyní všem dojde, že je Polina vlastně cizinka. Mluví perfektně česky a prozrazuje ji jen jméno. Petr zavzpomíná, že se učil rusky a bude se snažit přečíst nápis v azbuce. „Tři roky jsem chodil na ruštinu. A. C. Piškin?“ pobaví ostatní. Název knihy už ale nevyluští.

U stolu pak všichni pochopí, jak do menu promítla Polina svoji osobnost. Vysvětluje, že přece nemůže za to, kde se narodila, a tradice se musí ctít. Na Nový rok měli doma zvyk. Na papírek se napíše přání, to se pak spálí a hodí do sklenice na přípitek. Pak se popel vypije spolu se šampaňským. Soutěžící si to také vyzkouší, ale mají problém kouřový nápoj vypít. Polina zkušeně spolkne i zbytky papírku. I když mají někteří k jídlu připomínky, celý večer proběhne v pohodě a všichni si budou pochvalovat, jaká jsou dobrá parta. Budou tomu odpovídat i body, nebo se bude taktizovat? Na to se podívejte na prima+ a vpodvečer na Primě. Stáhněte si také aplikaci, ať vám nic neuteče.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.