Sportovci se zajímají o svoji ekologickou stopu. Třídění odpadu je jen začátek

Sportovní podniky všech typů disciplín si velmi dávají záležet na tom, aby ekologická stopa, kterou za sebou zanechají, byla co nejmenší. Vyhodit PET lahev za jízdy z kola? Pouze na vyhrazených místech! Jednorázové kelímky? Nikdy.

Je to zkrátka tak. Odpad se třídí, schraňuje na místech k tomu určených a ten, kdo se stará o své tělo, myslí nejen na něj, ale i na planetu. Tedy ekologicky. A starost o správné třídění odpadu je absolutní minimum, které může každý z nás udělat pro záchranu planety. Stále totiž celosvětově vzrůstá množství spotřeby plastů i dalšího odpadu. Třeba díky objednávání jídla s sebou a dalším faktorům. Kde ale takový odpad končí a nebudou mu brzo skládky malé a spalovny přehlcené?

U sportovců, skautů a lidí, kteří se zabývají svým zdravím, je tomu ale jinak. Ti dbají nejen o svou kondici, ale také revidují přístup k životnímu prostředí. Pravidelně se vydávají do přírody čistit ji od plastů a dalšího odpadu, jsou horlivými propagátory vratných plastů, které jsou poměrně běžnou záležitostí hned za našimi hranicemi. Zkrátka je fakt, že každý by si měl hlídat svou ekologickou stopu. Tedy nejen to, jestli jezdí do práce na kole či autem, ale také to, jak se k přírodě chová.

Dobré je, že sport je stále rozšířenější aktivitou a že spolu se změnou životního stylu i stravovacích návyků dochází ke změně i v tomto ohledu. Kromě dalšího se sportoviště k tomuto hnutí přidávají a starají se i o to, jak efektivně u nich funguje klimatizace; plastové kelímky u fontánek jsou dávno minulostí. Sportovci stále častěji sahají po funkčním oblečení z organických tkanin a rádi podporují lokální výrobce.

Pohodový běh klidně s celou rodinou

Zajímá vás, jestli se sportovci opravdu chovají tak příkladně? To můžete zjistit už 24. srpna, kdy se v areálu holešovického Výstaviště na start postaví běžci ALPINE PRO Prima Runu. Sami, se svými pejsky, s rodinou, a dokonce i děti v rámci dětského běhu.

Pro dospělé závodníky bude připravena tradiční trať o délce 5 km. Jestliže máte o své kondici nějaké pochybnosti, nemusíte se bát toho, že byste svůj start přepálili. Společnost ALPINE PRO všem účastníkům ve Stromovce přináší i spoustu zajímavých soutěží, takže první místo nebude tím jediným, které vyhrává.

Partnerem celé akce je také společnost FCC, poskytovatel služeb odpadového hospodářství. I to je důkazem toho, že sport a péče o životní prostředí k sobě neodmyslitelně patří. Těšíme se na vás!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.