Svatební Módní alarm: Co musíte vědět, pokud se chystáte na svatbu jako host?

Anna Tejklová o módě

Máme období svateb a mnoho lidí řeší, co na sebe. Tato událost je zásadní, a je proto opravdu důležité dát si na celkové vizáži záležet. Módní návrhářka Anna Tejklová v rubrice Módní alarm sepsala módní tipy pro svatebčany. Podíváme se také, jak to slušelo některým známějším lidem v roli svatebních hostů a družiček.

Důležité upozornění: pokud je přáním ženicha a nevěsty svatební dresscode například Dracula, samozřejmě to respektujeme a přijdeme jako stylový upír. Níže uvedená pravidla tedy platí pro obecné, formální a normální svatby.

Jaké barvy, střihy a styly pro ženy jako svatební hosty NE:

1) Bílá patří pouze nevěstě a přijít v bílém na svatbu jako host je největší faux pas ze všech.

2) Červená také není vhodná, přitahuje mnoho pozornosti a středem dění má být pouze nevěsta.

3) Černou ponecháme na příležitost rozvodu či pohřbu, na svatební veselí vhodná není, ale dobře zkombinovaná s barevnými doplňky může být.

Lana Del Rey je sice fantastická zpěvačka, ale tohle se moc nepovedlo:

Vyrazila jako host na svatbu v bílém, šaty mají sice drobný růžový vzor a jsou v boho stylu, ale bílé je tam příliš. Působí trochu jako nevěsta na rozlučce se svobodou.

Jaký styl a doplňky NE:

4) Oblečení pro ženy by mělo být slušivé a elegantní, ne vyzývavé. Výstřihy do pasu, šněrování, extrémně krátké minisukně či průhledné topy tedy případně na afterparty, ale ne na obřad.

5) Ani opačný extrém (který je v naší zemi mnohem pravděpodobnější než sexy oblečení) tedy neupravenost, sportovní boty k šatům či sukním, žabky nebo nedej bože sportovní sandály, není vhodný na svatbu. Je to projev neúcty k nevěstě a ženichovi a takový (ne)styl bude rovněž kazit svatební fotku.

6) Pokud máte crossbody kabelku, alespoň na focení si ji dejte na jedno rameno. Ideální je samozřejmě psaníčko, ale to je bohužel nejméně pohodlné.

7) Velké nápisy na oděvu (včetně značek) nejsou vhodné ani vkusné.

8) Vylézající či rýsující se spodní prádlo: viditelná ramínka od podprsenky či v obtažené sukni rýsující se zařízlé kalhotky nepůsobí dobře. Ideální jsou bezešvá tanga, případně tvarující a stahující spodní prádlo. Podprsenku volíme tak, aby ramínka nekoukala nikdy.

Jaké barvy a střihy ANO:

Barvy:

1) Obzvláště vhodné a slušivé barvy jsou ty v pastelové škále. Tedy pudrově růžová, fialová v odstínu lila, jemně zelená, žlutá, a modrá.

2) Jasné barvy také mohou vypadat krásně, ale stále máme na paměti, že bychom svým modelem neměly příliš zářit a přehlušit nevěstu.

3) Často vyžadovanou barvou pro sladěné družičky je starorůžová, nádherný odstín růžové, který je velmi ženský, decentní a ladí hezky s nevěstou v bílém i s květinami. Mimořádně elegantní barva je také olivově zelená. Sluší hlavně opáleným brunetám a černovláskám.

Modelka Karolína Kopíncová jako družička na svatbě Taťány Makarenko:

Karolína vypadala v olivově zelených šatech skvěle a názorně předvedla, jak moc tato barva sluší výrazným tmavovláskám.

Vzory:

Puntíky, květy, pruhy, ornamenty. Vše je dovoleno, samozřejmě přiměřeně barvám, střihu a typu nositelky. Máme na paměti, že velikost vzoru volíme úměrně své postavě. Tedy rozměrná dáma by neměla mít malinké puntíčky, které zvýrazní její robustnost a křehká drobná žena by zas neměla obléci obří puntíky, které ji opticky sežerou.

Střihy:

1) Šaty ve střihu A, tedy zdůrazněný pas a rozšiřující se sukně. Osvědčená a slušivá klasika

2) Koktejlky – klasická ženská elegance, se kterou nikdy nic nezkazíte

3) Pouzdrové šaty – velmi vhodné i pro starší ženy. Pěkně vypadají se sáčkem, kardiganem či šálem.

4) Dlouhé šaty – sluší vyšším a štíhlým ženám

5) Romantické volánkové šaty

6) Elegantní kalhotový kostým

Zpěvačka Taylor Swift vynesla jako svatební host romantické šaty:

Taylor zvolila romantické bledě modré šaty s volánky a jemné doplňky. Krásná inspirace, tento odstín modré velmi sluší právě blondýnám.

Doplňky a boty:

1) Pokud chcete být opravdu stylová, vezměte si krásný klobouk či fascinátor.

2) Z kabelek vypadá k šatům nejlépe psaníčko či kabelka s držadly přes ruku.

3) Ideální jsou lodičky na podpatku, pohodlnější verze pak elegantní sandálky na platformě, ale u těch opatrně, nedají se nosit ke všem typům oděvu. Hodí se obvykle jen k rozšířeným sukním a šatům. Kdo nemůže nosit podpatky, může obléci kvalitnější verzi balerínek či boty na nízkém klínu. Boty ze všeho nejvíce utvářejí celkový styl a dá se s nimi vše pokazit, či naopak pozvednout.

Kdo je Anna Teklová:

Sdílejte článek
Štítky styl svatba kabelka nevěsta obuv Taylor Swiftová oděv Lana Del Rey Anna Tejklová Módní alarm svatba

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.