Celebrity

17. září 2024 14:37

redakce Prima Ženy

Sympatický Václav Vydra nezpomaluje ani v důchodu: Jen tak sedět? To vážně neumím, říká

Václav Vydra jako Ota Vopěnka v seriálu Pod hladinou

Osmašedesátiletý geniální herec Václav Vydra je v důchodu třetím rokem, ale své pracovní tempo rozhodně nezvolnil. Sám říká, že by ho nebavilo jen tak sedět s rukama v klíně.

Oblíbený herec Václav Vydra je velmi pracovitým člověkem. Hraje v divadlech, točí filmy, dlouhá léta s manželkou, herečkou Janou Bouškovou, na TV Prima provází pořadem Prostřeno! a do toho se stará o své milované koně a statek – což je velmi nákladná záležitost. Kdo by si představoval, že v hereckém důchodu jen tak sedí v křesle a užívá si volné dny, ten by se hodně pletl.

S důchodem je spokojený, i když, kdo by neuvítal větší peníze, že? Ale do dalších projektů, kde rozdává humor a dobrou náladu, ho žene hlavně vrozená pracovitost a činorodost.

„Na důchod s stěžuju, ale v té humorné poloze. Nepočítal jsem, že by mohl být větší, ale na zdejší poměry je slušný. Jenže když mám s ohledem na své záliby režii jako stíhačka, na povzdech zkrátka občas dojde. A stejně bych nikdy neseděl doma s rukama v klíně a stěžoval si. Pracuju i v důchodu, protože bych to stejně jinak neuměl. Potřebuju něco dělat,“ uvedl Václav Vydra pro Prima Ženy.

Václav Vydra se narodil do slavné umělecké rodiny. Jeho tatínek Václav Vydra starší, stejně jako matka Dana Medřická, patřili k výrazným českým hercům. Jeho dědeček byl ředitelem Národního divadla.

ČTĚTE TAKÉ: Jana Boušková a Václav Vydra jsou hlavními hlasy pořadu Prostřeno!

Po absolutoriu na Pražské konzervatoři působil v několika divadelních souborech, například v kladenském Divadle Jaroslava Průchy, Městském divadle Mladá Boleslav nebo v Městských divadlech pražských. Od roku 1995 je členem Divadla na Vinohradech. Kromě toho hostuje i na jiných pražských scénách, například v Divadle Bez zábradlí nebo v Hudebním divadle v Karlíně.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.