Taktici s mlsnými jazýčky si v Prostřeno! nic nedarují. Vody rozvíří černá kachna

Upoutávka - Prostřeno! S28 (36)

Nenechte si ujít Prostřeno! v tomto týdnu, které bude hodně o vaření, o přiznané i nepřiznané taktice, protože vyhrát touží koneckonců každý, a v neposlední řadě se bude bojovat o kulinářskou čest.

V kraji Vysočina se dá dohromady parta odvážných, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich kuchyních může vzniknout. Jídla budou ostatní ochutnávat domácí i světová, někteří budou spokojení více, jiní méně. Jak se povede celý týden? Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je příprava česnekové pomazánky tak, aby nikdo nepoznal, že v menu nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje?

Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se více. Soutěžící budou i tentokrát bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Montér skel Erik (27) se do pořadu dostal díky kamarádce

Pokud by Erik vyhrál, investoval by do bydlení. Jako zábavu si připraví americký fotbal – naučí své hosty, jak se hází míčem. Soutěžní jídla si vybral, protože chce připravovat něco jednoduchého. Ve volném čase se věnuje sportu. Erik žije sám a spoustu si toho ve svém domově i vlastníma rukama vytvořil. Domácí tak nebudou jen jídla, ale i vybavení domácnosti. Myslí si, že jeho práce a koníčky zatím nejsou se vztahem slučitelné. Milovník amerického fotbalu vsadí na docela složité menu – rajčata se sýrovým salátem, jemný hráškový krém se salátem, svíčkovou na smetaně a dort hrouda. Na svíčkovou budou hosté nejvíc zvědaví, jenomže ta se Erikovi nepovede zrovna nejlépe a knedlíky budou kupované. Zato dezert bude dělat rovnou dvakrát. Kolik bodů za své snažení nakonec dostane? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Operátorka výroby Ljuba (62) by se o případnou výhru částečně rozdělila

Ukrajinka Ljuba se do České republiky přistěhovala za láskou, před časem ale bohužel ovdověla. V Česku má ovšem dobrou práci i domov, a tak se rozhodla zůstat. Vsadí na ukrajinskou kuchyni. Připraví čebureky, boršč a pampušky s česnekem, hovězí na víně, bramborovou kaši a mini dortíky. Jenomže absolutně nebude stíhat. Nezvládne připravit pampušky s česnekem, místo nich podává jen kupované pečivo. Co na to řeknou hosté? A obměkčí je zábava s provázkem, při které budou všichni dělat dost zvláštní pohyby? Do pořadu Ljubu přihlásily její kolegyně z práce, protože si myslí, že umí dobře vařit. Pokud by vyhrála, část výhry by rozdělila mezi spoluhráče a tu druhou by věnovala na opravy domu. Sledujte už v úterý, jestli se můžete těšit na kulinářský koncert, nebo je Ljuba přesvědčena o něčem, co hosté neocení.

Středa: Invalidní důchodkyně Miloslava (47) se do pořadu přihlásila ze zvědavosti

Miloslava hosty pozve do domu, kde žije se svým partnerem, bývalým kulturistou, což soutěžící zaujme při šmejdění. Míla sází na domácí kuchyni – připraví játrovou paštiku s domácím pečivem a brusinkami, dýňovou polévku, řízečky trochu jinak se šťouchaným bramborem a jahodovou pěnu z domácích jahod. Vyjde jí sázka na domácí houstičky? Do pořadu se přihlásila ze zvědavosti. Ráda si odnese nové zážitky. Jako zábavu si připravila zdobení květináčů ubrouskovou metodou. Ve volném čase ráda pracuje na zahradě, chodí do přírody a má ráda zvířata. Baví ji vaření a vše kolem. Nemá ráda luštěniny a mlaskání u stolu. Dívejte se už ve středu, jak se jí její den podaří!

Čtvrtek: Student Václav (18) se do pořadu přihlásil sám

Benjamínek Václav se celý týden nebojí vyjadřovat kriticky ke kuchařským výtvorům svých soupeřů. Všichni napjatě očekávají, s čím se na ně Vašek vytasí, zvlášť když v menu slibuje staročeskou kachnu s knedlíkem a zelím, pizza šneky, kuřecí vývar a tvarohovo-čokoládové řezy. Jenomže sázka na kachnu úplně nevyjde. Bude mít černou barvu a ostatní ji budou považovat za spálenou. Jenomže hostitel bude tvrdit, že to je záměr a výsledek medového receptu. Dokáže z téhle situace vybruslit? Zatím neví, jak by s případnou výhrou naložil. Jako zábavu chce, aby si každý vyzkoušel vykostit kus pečeně. Má rád hudbu a dělá vlastní rap. Sám o sobě tvrdí, že je sebevědomý, upřímný a tolerantní. Zaujme jeho menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Dělnice Michaela (27) se do pořadu přihlásila kvůli dědečkovi

Těší se na nové zkušenosti a přítel jí slíbil, že pokud zvítězí, vezme si ji. Žádost o ruku přišla z její strany a případnou výhru by použila na svatební náklady. Zábavou u stolu bude hra s toaletním papírem. Soutěžní jídla si vybrala, protože je už vařila, mohla by chutnat všem a je si v jejich přípravě nejjistější. Sama o sobě si myslí, že je hodná a přátelská. Není bohužel moc komunikativní a trvá jí déle, než se v nové společnosti rozmluví. Je náladová a někdy jí stačí málo, aby se vytočila. Michaela se po celý týden moc neprojevovala a hosté jsou zvědaví, zda se aspoň ve svůj hostitelský den dokáže rozmluvit. Má velkou motivaci zvítězit. Podaří se jí to? Míša sází na tatarák z uzeného lososa, hovězí vývar, pečené kachní stehno, knedlík, zelí a cheesecake z karamelových sušenek. Zvláště o kachně se bude hodně mluvit. Hosté ji budou pochopitelně srovnávat s tou včerejší černou, kterou upekl Václav.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.