Celebrity

25. prosince 2023 05:30

David Laštovka

Princezna Adélka z pohádky S čerty nejsou žerty se herečkou nestala

Monika Stará, za svobodna Pelcová, zazářila ve svých šestnácti letech v pohádce S čerty nejsou žerty, kde ztvárnila okouzlující princeznu Adélku, do které se zamiloval hlavní hrdina Petr Máchal, v podání Vladimíra Dlouhého. Byla to její první a zároveň poslední filmová role. Jakým směrem se poté vydala?

Monika Stará, která 18. prosince oslavila 58. narozeniny, chtěla být původně herečkou. Hlásila se na DAMU, ale když to nevyšlo, vrátila se do rodné Olomouce, vystudovala pedagogickou školu, obor čeština - hudební výchova, a stala se učitelkou. Do Prahy před světla kamer už se nikdy nevydala.

Za manžela si vzala spolužáka z gymnázia, s kterým má dvě dcery, Nikolu a Kamilu. Že se její filmová kariéra předčasně uzavřela jí nevadí. V povolání herečky a učitelky příliš velký rozdíl nevidí. S úsměvem říká, že za katedrou se někdy odehrává drama, jindy zase groteska a dobrý učitel musí být tak trochu herec, aby žáky zaujal.

Zamilovala se do Vladimíra Dlouhého

Na natáčení pohádky S čerty nejsou žerty, která jí zajistila věčnou slávu, má spoustu vzpomínek. Hned první natáčecí den odnesla krvavým zraněním. „Měla jsem korzet, než nás přivezli autem na plac, ocelová pružina mi rozedřela kůži až do krve. Ale všechno přebil dojem z toho, že jsem přes zrcadlo viděla, jak za mnou vešel do maskérny Karel Heřmánek, pan Kemr, Preiss, Nárožný... Nechápala jsem, jak jsem se mezi těmi hvězdami ocitla – já, neznámá maturantka z Olomouce,“ přiblížila Monika v rozhovoru pro iDNES.

Během natáčení prožila i svou první lásku. Zamilovala se do herce Vladimíra Dlouhého, tak jak jí předurčil scénář. „Ondra Vetchý a Mirek Dlouhý, velcí kamarádi už od konzervatoře, byli ve věku, kdy si dělali takzvané zářezy. Holky po nich šílely, mohli mít každou, na kterou si ukázali. V té době soutěžili, kdo bude mít lepší skóre, kdo jich víc sbalí. A když se na scéně objevila Monika, tedy Adélka, které bylo šestnáct let, bylo o zábavu postaráno. Krásná kořist. Oba zbystřili, kdo bude první,“ prozradila redaktorovi webu Prima Ženy herečka Dana Bartůňková, představitelka princezny Angelíny.

Podívejte se také na reportáž o natáčení pohádky S čerty nejsou žerty:

Rozchod s hercem obrečela

Tak snadné to ale pánové neměli. „Monika byla cudná, nezkažená dívenka z Olomouce. Taková panenka. Celou dobu navíc byla pod dohledem svého tatínka, který tam pobýval s ní. Dopadlo to ale tak, jak už to v pohádkách bývá. Zamilovala se do Mirka. Byla to její první, a tudíž největší láska, na kterou se nezapomíná,“ poznamenala herečka. Zatímco pro Vladimíra Dlouhého to byla jen krátká epizodka, Monika jejich vztah brala velmi vážně. Když se rozešli, těžce to nesla. Nezapomenutelnou českou pohádku S čerty nejsou žerty vysílá 26. prosince od 20:15 TV Prima. Moniku v ní dabovala herečka Naďa Konvalinková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.