Seriály a filmy

2. dubna 2017 08:01

filip.budak

Skupina Poetika si na inSPORTline Prima Run sáhne na dno

Skupina Poetika si na inSPORTline Prima Run sáhne na dno

Jen měsíc a půl dělí hudební skupinu Poetika od jejich startu na běžeckém závodu inSPORTline Prima Run. Ten se uskuteční 13. května v pražské Stromovce a kluci v jeho rámci budou muset uběhnout 5 km. Hudebníci z Vysočiny ve složení Eduard Rovenský, Dan Hrdlička a Ondřej Brejška úspěšně tvoří novou vlnu českého pop rapu, zato ve sportu žádnými přeborníky nejsou. Účast na inSPORTline Prima Runu je tak pro ně velkou výzvou. Navíc podle kluků se v životě nedá utéct před Romanem Šebrle a smrtí…

Jak jste na tom s během? Běháte pravidelně?

Eduard: Byla doba, kdy jsem pravidelně každé ráno běhal na autobus do školy. Bohužel, často i přes kilometrový sprint mi autobus ujel před nosem. Odmala bojuji s dochvilností, takže občas se to snažím rychlými kroky doběhnout, většinou neúspěšně. Už Ludvík XVIII. říkal, že dochvilnost je výsadou králů. Z toho mi tak nějak vychází, že monarchou nikdy nebudu.

Jakou nejdelší trasu jste kdy uběhli?

Dan: Pravděpodobně něco okolo 5 km na gymnáziu v rámci sportovní přípravy. Moc si to nepamatuji, můj mozek tuto vzpomínku asi raději vytěsnil, ale oslnivý výkon to rozhodně nebyl. Moje nohy a plíce si s delšími tratěmi moc nerozumí.

Jak jste na tom s kondicí? Děláte jiné sporty? Držíte dietu? Jste spíše „kavárenský povaleč“?

Ondřej: Držet dietu je to nejjednodušší na světě. Já sám znám lidi, kteří to dokázali už stokrát. Není asi tak složité ji držet jako udržet. Já místo diet držím status toho povaleče.

Jste ten typ, co doběhne tramvaj, nebo si radši počkáte na další?

Eduard: Záleží, v jaké jsem situaci. Když mne čas netlačí, klidně si počkám. Bohužel/bohudík poslední dobou u mě městskou hromadnou nahrazuje auto.

Před čím v životě utíkáte?

Dan: Před nepříjemnými povinnostmi, ale ani po letech jsem nepřišel na správnou techniku tohoto nekonečného běhu. Ondřej: Neutíkám před ničím, spíš se snažím svým určitým nešvarům postavit čelem, i když to není vždy jednoduché.

Před čím podle Vás nelze utéct?

Eduard: Sám před sebou, před svým vlastním svědomím a vědomím. Snažím se žít každý den tak, abych se mohl večer kouknout do zrcadla. Bohužel, ne vždy je ten večerní pohled takový, jak bych sám chtěl.

Ondřej: Před Romanem Šebrle a smrtí.

Komu jste v čem naposledy naběhli?

Dan: Naposledy jsem naběhl sám sobě, když jsem (opět) naivně věřil ve svou dochvilnost a skončilo to tradiční, akademickou čtvrthodinkou.

Kdy Vám čas utíká nejrychleji a kdy naopak nejpomaleji?

Ondřej: Asi jako všem ostatním – nejrychleji utíkají okamžiky, u kterých čas nevnímáme, a zabaví nás. Zbaví nás času. Naopak v momentech, kdy se čas vleče jako armáda sekund, si ho až moc uvědomujeme, protože mu věnujeme pozornost.

Kluci z Poetiky už absolvovali pod taktovkou trenéra trénink na inSPORTline Prima Run, kterého se můžete zúčastnit i vy – každou středu v 18 hodin ve Stromovce. Zaregistrovat se můžete na https://www.prima-run.cz/bezecke-treninky/. Sraz je vždy u hlavního vchodu na Výstaviště Holešovice u dodávky označené logem Hello, Runner.

Chcete si zaběhat s Poetikou, Jirkou Mádlem, Evou Perkausovou, Markem Němcem, Romanem Šebrle, Davidem Gránským, Kairou Hrachovcovou, Martinem Trnavským, Renatou Langmannovou a dalšími? Zaregistrujte se na www.insportlineprimarun.cz!

Hudební trio Poetika poběží 13. května ve Stromovce 5km závod inSPORTline Prima Run.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.