Seriály a filmy

26. května 2017 10:00

Gabriela Gabrielová

Dnes zemřeš. Jde po tobě Steven Seagal

V porovnání s kvalitou posledních Seagalových snímků je tohle vítané osvěžení. Ať už jde o velkolepé výbuchy, svižné honičky či pár vtipných scén. Steven sice bojuje zabírán většinou zezadu, což vyvolává otázku: je to skutečně sám mistr? Ale budiž. Z nostalgie se dívejte v sobotu od 22.00 na Primě.

Tohle je film na pozdě v noci, kdy jste po celém dni sice utahaní, ale ještě se vám nechce spát. Namažete si chleba, otevřete si chipsy, oloupete banán a chcete být nenáročně baveni.

Tak v tomto rozpoložení strávíte Dnes zemřeš bez problémů. Nic těžkého, nenáročná akční jízda, kde Steven Seagal pořád ještě láme darebákům ruce a jednou dvakrát dokonce zvedne nohu do výše pasu (!). Kdyby se rozhodl zakončil svou hereckou kariéru právě tímto snímkem, bylo by to patrně správné rozhodnutí a důstojné rozloučení. Ve světle jeho dalších filmů, tento si zachovává alespoň určitou kvalitu, vkus, přehlednost i spád a pokud k němu usednete se střízlivým očekáváním, nebudete zoufale rozčarováni.

Oceníte krátkou stopáž, přiměřené množství akce, obstojné hlášky a pokud budete chtít zapojit mozek, můžete dumat nad tím, proč je většina zápasu filmována v přítmí a Steven je zabírán téměř výhradně zezadu.

Harlan Banks (Steven Seagal) se živí loupežemi. Není to ale žádný mizerný zloděj, spíše takový novodobý Robin Hood, který bohatým bere a chudým dává. Jeho žena Jada z toho má zlé sny. Bojí se o manžela a prosí ho, aby nebezpečnou profesi pověsil na hřebík a našel si něco normálného. Harlan ji nakonec ustoupí a nechá se najmout jako řidič obrněného vozu, který převáží peníze. Hned jeho první zakázka se ale ukáže být podraz. Harlan je svým partnerem přepaden a donucen s obrněným transportérem ujet. Probudí se až v nemocnici, odkud je odvezen na výslech. Když si nedokáže vzpomenout, co se stalo s miliony, které je převážel, je nemilosrdně poslán do vězení...

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.