Advertoriál

9. prosince 2023 13:25

Komerční sdělení

Technologické vychytávky a umělá inteligence změní náš běžný život. Poradí s make-upem, hubnutím i změnou účesu

Trend poslední doby je zřejmý. S neustálým vývojem technologií se čím dál tím více společností pouští do většího zapojování umělé inteligence a chytrých technologických vychytávek – do výroby, marketingu nebo i samotných produktů. Důraz je kladen také na větší účinnost produktů a celkovou udržitelnost. Jak to ale v praxi vypadá? S čím vším se už můžeme na trhu setkat? Přijde doba, kdy nám robot vyčistí zuby nebo vytvoří make-up snů?

Vizážistka a stylista v mobilu

Umělá inteligence a chytré technologie se dostávají i do produktů běžné spotřeby. Doby, kdy jsme to, zda nám vybraná rtěnka sedne, zjistili až doma, je minulostí. Věděli jste, že se brzy začnou třeba takové nástroje, které vám pomohou s aplikací make-upu tak, aby vypadal stejně precizně jako ze salonu? K dostání bude i přístroj, který vám dokáže určit odstín make-upu podle precizní analýzy pleti. Horkou novinkou jsou mimo jiné i různé aplikace, ve kterých si můžeme vyzkoušet, jak nám sedí vybraný odstín rtěnky nebo tvářenky. Nebo jak budeme vypadat s jiným druhem líčení, než na který jsme zvyklí. Skvělou vychytávkou je také přístroj, který pomocí skenu zanalyzuje stav vaší pleti, odhalí její nedostatky a problematické zóny a doporučí správnou péči přímo na míru.

Stovky různých účesů během pár kliknutí

Chytré aplikace si kromě make-upu a pleťové diagnostiky umí poradit i s vlasovým stylingem. A to možná i lépe než vaše kadeřnice. Ve speciálních aplikacích si pomocí virtuálního zrcadla můžete vyzkoušet všelijaké účesy i barvy během pár vteřin. To ocení hlavně váhavější a konzervativnější lidé, kteří každou změnu důkladně promýšlejí. Pomocí těchto asistentů si můžete vyzkoušet, v čem se cítíte nejlépe a pak přijít s konkrétním požadavkem za vaší kadeřnicí. Už se nestane, že byste byli výsledkem nemile překvapeni.

Trenér a výživový poradce na zavolání

Rádi byste trvale zhubli nějaké to kilo navíc, zpevnili postavu nebo nabrali svalovou hmotu? S tím vám v blízké budoucnosti kromě klasických výživových poradců a trenérů mohou pomoci i chytré aplikace, které vám připraví jídelníček a tréninkový plán přímo na míru. Stačí zadat osobní údaje, jako je třeba váha, věk, procento tělesného tuku a nastavit svůj hlavní cíl, a aplikace by vám v budoucnu měly ušít sportovní plán přímo na míru. Už dnes však existují různé aplikace, které vám pohlídají množství zkonzumovaných kalorií a stejně tak ukážou i zastoupení jednotlivých makroživin – sacharidů, bílkovin a tuků ve vaší stravě. Některé chytré hodinky a aplikace také umí navrhnout tréninkový plán podle vašich cílů a potřeb. A výhoda takového trenéra a výživového poradce? Nebude vás stát tolik peněz, a navíc se na něj budete moci obrátit kdykoliv budete potřebovat.

Chytrý kartáček, který pozná, jak tlačíte na zuby

Nepostradatelným pomocníkem při každodenní hygieně a péči o zdraví naší ústní dutiny jsou i magnetické kartáčky Oral-B iO 10 od Procter & Gamble. Ty jsou vybaveny umělou inteligencí a díky aplikaci v mobilu můžeme během čistění sledovat, které části ústní dutiny jsme opomněli a které jsou naopak perfektně čisté. Skvělým pomocníkem je i světelný proužek, který nás pomocí tří barev upozorní na to, zda netlačíme na zuby moc nebo naopak málo. Díky revoluční magnetické technologii a pohyblivé hlavě kartáčku odstraníme ze zubů veškerý plak a kulatá kartáčková hlava se dostane i do těžko dostupných míst. Svůj pokrok v péči o ústní dutinu můžete sledovat v aplikaci a ve chvíli, kdy je potřeba vyměnit hlavici za novou vás kartáček sám upozorní. Takový pomocník se ve vaší koupelně prostě neztratí.

A jaké technologické novinky používáte v každodenním životě vy? Myslíte si, že se o nás budou v budoucnu starat chytří roboti, kteří nám ráno vyčistí zuby, upraví make-up a vyperou špinavé prádlo?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.