Advertoriál

9. prosince 2023 13:25

Komerční sdělení

Technologické vychytávky a umělá inteligence změní náš běžný život. Poradí s make-upem, hubnutím i změnou účesu

Trend poslední doby je zřejmý. S neustálým vývojem technologií se čím dál tím více společností pouští do většího zapojování umělé inteligence a chytrých technologických vychytávek – do výroby, marketingu nebo i samotných produktů. Důraz je kladen také na větší účinnost produktů a celkovou udržitelnost. Jak to ale v praxi vypadá? S čím vším se už můžeme na trhu setkat? Přijde doba, kdy nám robot vyčistí zuby nebo vytvoří make-up snů?

Vizážistka a stylista v mobilu

Umělá inteligence a chytré technologie se dostávají i do produktů běžné spotřeby. Doby, kdy jsme to, zda nám vybraná rtěnka sedne, zjistili až doma, je minulostí. Věděli jste, že se brzy začnou třeba takové nástroje, které vám pomohou s aplikací make-upu tak, aby vypadal stejně precizně jako ze salonu? K dostání bude i přístroj, který vám dokáže určit odstín make-upu podle precizní analýzy pleti. Horkou novinkou jsou mimo jiné i různé aplikace, ve kterých si můžeme vyzkoušet, jak nám sedí vybraný odstín rtěnky nebo tvářenky. Nebo jak budeme vypadat s jiným druhem líčení, než na který jsme zvyklí. Skvělou vychytávkou je také přístroj, který pomocí skenu zanalyzuje stav vaší pleti, odhalí její nedostatky a problematické zóny a doporučí správnou péči přímo na míru.

Stovky různých účesů během pár kliknutí

Chytré aplikace si kromě make-upu a pleťové diagnostiky umí poradit i s vlasovým stylingem. A to možná i lépe než vaše kadeřnice. Ve speciálních aplikacích si pomocí virtuálního zrcadla můžete vyzkoušet všelijaké účesy i barvy během pár vteřin. To ocení hlavně váhavější a konzervativnější lidé, kteří každou změnu důkladně promýšlejí. Pomocí těchto asistentů si můžete vyzkoušet, v čem se cítíte nejlépe a pak přijít s konkrétním požadavkem za vaší kadeřnicí. Už se nestane, že byste byli výsledkem nemile překvapeni.

Trenér a výživový poradce na zavolání

Rádi byste trvale zhubli nějaké to kilo navíc, zpevnili postavu nebo nabrali svalovou hmotu? S tím vám v blízké budoucnosti kromě klasických výživových poradců a trenérů mohou pomoci i chytré aplikace, které vám připraví jídelníček a tréninkový plán přímo na míru. Stačí zadat osobní údaje, jako je třeba váha, věk, procento tělesného tuku a nastavit svůj hlavní cíl, a aplikace by vám v budoucnu měly ušít sportovní plán přímo na míru. Už dnes však existují různé aplikace, které vám pohlídají množství zkonzumovaných kalorií a stejně tak ukážou i zastoupení jednotlivých makroživin – sacharidů, bílkovin a tuků ve vaší stravě. Některé chytré hodinky a aplikace také umí navrhnout tréninkový plán podle vašich cílů a potřeb. A výhoda takového trenéra a výživového poradce? Nebude vás stát tolik peněz, a navíc se na něj budete moci obrátit kdykoliv budete potřebovat.

Chytrý kartáček, který pozná, jak tlačíte na zuby

Nepostradatelným pomocníkem při každodenní hygieně a péči o zdraví naší ústní dutiny jsou i magnetické kartáčky Oral-B iO 10 od Procter & Gamble. Ty jsou vybaveny umělou inteligencí a díky aplikaci v mobilu můžeme během čistění sledovat, které části ústní dutiny jsme opomněli a které jsou naopak perfektně čisté. Skvělým pomocníkem je i světelný proužek, který nás pomocí tří barev upozorní na to, zda netlačíme na zuby moc nebo naopak málo. Díky revoluční magnetické technologii a pohyblivé hlavě kartáčku odstraníme ze zubů veškerý plak a kulatá kartáčková hlava se dostane i do těžko dostupných míst. Svůj pokrok v péči o ústní dutinu můžete sledovat v aplikaci a ve chvíli, kdy je potřeba vyměnit hlavici za novou vás kartáček sám upozorní. Takový pomocník se ve vaší koupelně prostě neztratí.

A jaké technologické novinky používáte v každodenním životě vy? Myslíte si, že se o nás budou v budoucnu starat chytří roboti, kteří nám ráno vyčistí zuby, upraví make-up a vyperou špinavé prádlo?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.