Jen počkej, králíku! Už v neděli
Ke kuchyňské úpravě králíka se řada lidí staví poněkud odtažitě. Možná ale jenom proto, že ho neumějí dobře zpracovat. Není to při tom nic těžkého. Dejte si v neděli lekci KRÁLÍK se Zdeňkem Pohlreichem a uvidíte.
Odpor ke králičímu masu provází nejednu filmovou komedii. Vzpomeňme například nesmrtelnou scénku z prvního dílu trilogie Zdeňka Trošky Slunce seno a jahody:
Malý Jirka Škopek: Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?
Škopková: Já ti dám Pinďu, to budeš koukat!
Králíci jsou často "na talíři" také v oblíbeném seriálu Svatby v Benátkách na Primě:
A ještě jednou králíci ze Svateb.
Teď se podívejte na rady mistra šéfkuchaře, jak s králíkem naložit, aby všem chutnal. U takto upraveného králičího ani nebudete vědět, jaké maso přesně jíte. V dobrém slova smyslu.
Sledujte v neděli pořad Zdeňka Pohlreicha Teď vaří šéf! Hlavní surovinou bude právě králík.
Svíčkovou na smetaně s králičím představila Karolína, domácí kuchařka. Ochutnejte také TADY
Králík na česneku.
Cože? Králík v lednici?