Fíky, avokáda, ančovičky i chobotničky. Teď vaří šéf! lehce, středomořsky
Sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! jede dál a s ní i šéf ve své kuchyni na statku. Vyzkoušejte další recepty Zdeňka Pohlreicha nebo si rovnou přehrajte celý nedělní díl online na iPrima.cz
Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich lehce. Ve třetím premiérovém dílu své kuchařské show ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.
CELÉ EPIZODY POŘADU TEĎ VAŘÍ ŠÉF! SLEDUJTE TAKÉ ONLINE
Co říkáte na sendvič z celozrnného chleba s avokádem a ančovičkou, fíkový tart s ricottou nebo grilovanou loupanou plec s lardem a hráškem? Dobrota!Svoji spanilou jízdu lehkou kuchyní šéf Pohlreich završí grilovanými chobotničkami a salátem Nicosie (rozepsané recepty najdete níže).Na závěr se těšte na recept na lahodnou dýňovou polévku.
Podívejte se na televizní upoutávku:
FÍKOVÝ KOLÁČ S RICOTTOU A HOŘČIČNÝM DRESINKEM
na těsto:
- mouka
- máslo
- strouhaný parmazán
- mleté vlašské ořechy
na cibulovou marmeládu:
- červená cibule
- cukr
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
na dresink:
- dijonská hořčice
- olivový olej
- žloutek
- sůl
- pepř
na dip:
- ricotta
- limeta
- sůl
- pepř
Postup:
V míse smíchejte mouku, změklé máslo, strouhaný parmazán, mleté ořechy a sůl. Vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte zchladit do lednice.Mezitím pokrájejte červenou cibuli na větší kousky a orestujte na rozehřátém olivovém oleji spolu s kouskem másla. Přidejte lístky tymiánu, balzamikový ocet, cukr, sůl a pepř. Promíchejte, zakryjte pokličkou a nechte dusit.Vychladlé těsto vyndejte z lednice, namačkejte a přendejte do formy vytřené máslem a vysypané moukou. Na těsto přendejte cibulovou směs a ozdobte pokrájenými fíky. Vložte do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečte 25 minut.Mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte dijonskou hořčici, sůl, pepř a žloutek. Postupně přilévejte olivový olej a vyšlehejte.V další misce smíchejte ricottu s limetkovou kůrou a šťávou, solí a pepřem.
SALÁT NICOISE S CHOBOTNIČKAMI
- chobotnice
- brambory vařené ve slupce
- mrkev
- rajče
- zelené fazolky
- červená cibule
- šalotka
- citron
- olivový olej
- ocet
- česnek
- petrželka
- sušené chilli
- pepř
- sůl
na dresink:
- dijonská hořčice
- sardelková pasta
- ocet z červeného vína
- olivový olej
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
Postup:
Do vody přidejte sůl a ocet a nechte povařit chobotnice spolu s částí mrkve, cibule a 1 stroužkem česneku.Do dalšího hrnce dejte vařit 6 křepelčích vajec a ve třetím spařte fazolové lusky.Mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte dijonskou hořčici, ocet, olivový olej, rostlinný olej, sardelkovou pastu, sůl a pepř.V míse smíchejte brambory vařené ve slupce, spařené lusky, nakrájené rajče, šalotku a petrželku.Uvařenou chobotnici zakápněte citronem, slijte a orestujte na olivovém oleji spolu se třemi stroužky česneku. Osolte, opepřte a posypte chilli.Salát zalijte dresinkem a nandejte na talíř spolu s restovanými chobotnicemi a křepelčími vejci.
Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.15 na Primě.