Lehce až do Vánoc. S další lekcí Teď vaří šéf!
Sledujte nejlepší českou cooking show, již tradičně přímo ze Zdeňkova statku! Začínáme v neděli v 10.05 na Primě.
Zdeněk Pohlreich a jeho podzimní lehká menu! Spousta zdravých chutných receptů, po kterých neztloustnete, a přesto vás nasytí.
Při vaření využívá čerstvé suroviny, svěží nápady, jednoduchá příprava - mistrovská kombinace, kterou si rozhodně nenechejte ujít!
Další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! sledujte zase v neděli v 10.10 na Primě.
V 6. dílu Teď vaří šéf! se naučíte:
Zimní banánové smoothie, plněné portobello zeleninovým ragú, jehněčí navarin, cuketový muffin s čokoládou, polévka z batátů s topinkou s burákovým máslem.
PORTOBELLO PLNĚNÉ FAZOLKAMI, CHŘESTEM A RAJČATY
- portobello houby
- 2 zelené chřesty
- 2 bílé chřesty
- 2 rajčata
- fava fazole
- šalotka
- 2 stroužky česneku
- kerblík
- estragon
- pažitka
- citrónová šťáva
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Z hub odstraňte nohy, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřte. Vložte na rozpálenou pánev a orestujte z obou stran.Vložte do zapékací mísy hlavičkou dolů.Teď si připravte náplň: ve woku rozehřejte máslo a orestujte na něm nakrájenou šalotku, nasekaný česnek, chřest a nohy z hub. Zakápněte citrónovou šťávu, vmíchejte fazole a nakrájená rajčata. Na závěr přimíchejte bylinky a směsí naplňte houby. Zakápněte olejem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.Po 5 minutách vyndejte, nandejte na talíř a posypejte nasekanou pažitkou.
BANÁNOVÝ MUFIN S CUKETOU A ČOKOLÁDOU
- cuketa
- celozrnná mouka
- 2 vejce
- třtinový cukr
- banán
- hořká čokoláda
- med
- kypřící prášek
- skořice
- 1/2 vanilkového lusku
- kokosový olej
- moučkový cukr na posypání
Postup:
Misky vymažte kokosovým olejem. Banán nakrájejte na malé kousky a přendejte do misky, zasypejte kypřícím práškem, skořicí, cukrem a moukou. Pak vmíchejte kokosový olej a dvě vejce. Cuketu nastrouhejte a nechte odstát. Pak z ní vymačkejte přebytečnou vodu a vmíchejte do směsi. Na závěr vsypte nasekanou čokoládu, med a zrníčka z poloviny vanilkového lusku.Zamíchejte, přendejte do zapékacích misek, vložte do trouby předehřáté na 195 stupňů a pečte 15 minut.Vyndejte, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.