Teď vaří šéf Pohlreich a vy můžete podle něho! Jeho recepty jsou online
V neděli odstartovala na Primě sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! Celý díl, ale i recepty z předchozích řad najdete pohromadě v našem archivu na iPrima.cz. Z každého dílu vám nyní přinášime i dva rozepsané recepty. Tady jsou:
V premiérových dílech sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.
CELÉ EPIZODY POŘADU TEĎ VAŘÍ ŠÉF! JSOU ONLINE
Ochutnejte šéfovu krémovou cibulovou polévku!
Rozepsaný recept:
BÍLÁ CIBULOVÁ POLÉVKA S KREVETAMI
- 3 větší cibule
- krevety
- 2 brambory
- smetana
- zeleninový vývar
- citronová šťáva
- olivový olej
- petrželka
- sůl
- pepř
Marináda:
- olivový olej
- balzamiko
- sójová omáčka
Postup:
V hrnci rozehřejte olivový olej a vmíchejte cibuli nakrájenou na větší kousky. Zakryjte poklicí a chvíli poduste. Brambory oloupejte, pokrájejte a přidejte do hrnce spolu se solí a pepřem. Promíchejte.
Krevety vyloupejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm slupky z krevet. Po chvíli přidejte i celé krevety a orestujte do růžova.
V misce si připravte marinádu – smíchejte olivový olej, balzamiko a sójovou omáčku. Pak krevety vložte do marinády a zakápněte citronovou šťávou.
Do pánve od krevet vlijte zeleninový vývar, nechte spojit a pak přes cedník přilijte do hrnce s polévkou. Zakápněte smetanou a nechte ještě chvíli povařit. Potom rozmixujte, nandejte na talíř a ozdobte krevetami, nasekanou petrželkou a olivovým olejem.
PĚNA Z KOZÍHO SÝRA S RAKYTNÍKOVÝM SIRUPEM
Suroviny:
- kozí sýr
- smetana
- 2 plátky želatiny
- pomerančová šťáva
- med
- citronový tymián
Na omáčku:
- rakytníkový sirup
- badyán
- šafrán
- vanilkový lusk
Postup:
Kozí sýr vložte do vodní lázně a nechte rozpustit. Ochuťte pomerančovou šťávou, citronovým tymiánem a medem. Na závěr vmíchejte želatinu, kterou jste nechali namočit v misce. Misku nechte chvíli zchladit na ledu a pak smíchejte s vyšlehanou smetanou.Přelijte do malých misek, vložte do lednice a nechte na několik hodin ztuhnout.Mezitím si připravte omáčku: do hrnce vlijte rakytníkový sirup, přisypejte mletý badyán, šafrán a pár zrníček vanilky.Misku s vychladlou pěnou na chvíli ponořte do horké vody, aby šla lépe vyklopit. Přelijte rakytníkovou omáčkou a ozdobte badyánem.
Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.10 na Primě.