Zkuste pečenou rybu na kajenský způsob nebo salát z papáji podle rozepsaných receptů Zdeňka Pohlreicha
Sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! jede dál a s ní i šéf ve své kuchyni na statku. Vyzkoušejte další recepty na lehkou kuchyni podle Zdeňka Pohlreicha, nebo si rovnou přehrajte celý nedělní díl online na iPrima.cz
Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich lehce. A vy můžete každou neděli po desáté dopoledne vařit s ním.
SALÁT Z PAPÁJI, ČERVENÉ CIBULE A KORIANDRU
- Zelená papája
- 4 cherry rajčata
- červená cibule
- čerstvý koriandr
- čerstvý zázvor
- skořice
- sušená červená paprika
na dresing:
- rostlinný olej
- limeta
- mořská sůl
Papáju oloupejte, rozpulte, vydlabejte zrníčka a nakrájejte na nudličky. V misce si připravte dresing: smíchejte rostinný olej, šťávu z limety a sůl.
V míse smíchejte nakrájenou papáju, cherry rajčata a červenou cibuli. Přisypte špetku skořice, čerstvého zázvoru a červené papriky. Zalijte dresingem a vmíchejte nasekaný koriandr.
Nandejte na talíř a podávejte.
PEČENÁ RYBA NA KAJENSKÝ ZPŮSOB SE ZELENINOU
- pražma královská
- červená paprika
- žlutá paprika
- cuketa
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- lžíce rajčatového protlaku
- olivový olej
- rozmarýn
- tymián
- sůl
- pepř
dresing:
- citrón
- olivový olej
- oregano
- tymián
- kajenský pepř
- černý pepř
- uzená paprika
- 2 stroužky česneku
- mořská sůl
Nejdříve si připravte dresing: do mixéru dejte citrónovou kůru a šťávu, olivový olej, kajenský pepř, černý pepř, uzenou papriku, oregano, tymián, dva stroužky česneku a mořskou sůl. Promixujte.
Vykuchanou rybu zbavte žáber a ploutviček, propláchněte ji pod vodou a položte na plech vystlaný pečícím papírem. Dovnitř ryby nasypte sůl a zvenku potřete marinádou z obou stran. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 10 - 12 minut.Mezitím si připravte přílohu: na rozehřátém oleji orestujte cibuli a nasekaný česnek. Pak přimíchejte papriku, osolte a opepřte. Potom přidejte nakrájenou cuketu, rozmarýn a tymián.
Zalijte bílým vínem a nechte odpařit. Vmíchejte lžíci rajčatového protlaku.
Upečenou rybu vyndejte z trouby, odstraňte kůži a nafiletujte. Nandejte na talíř spolu s restovanou zeleninou, posypte mořskou solí a zakápněte olivovým olejem.
Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.15 na Primě.