Tento týden dojde v Prostřeno! na slzičky. Vegan musí porušit pravidla a jíst maso

Prostřeno! XXVII (81) - upoutávka

Nenechte si ujít Prostřeno! v tomto týdnu, které bude hodně o vaření, ale také o přiznané i nepřiznané taktice, protože vyhrát chce koneckonců každý. Dva z účastníků zkouší štěstí podruhé. Jak zamíchá kartami vegan Peter, jehož zajímá i původ masa, které mu každý den přistane na talíři?

V kraji Středočeském a Praze se dá dohromady parta odvážných lidí, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich kuchyních může vzniknout. Kuchyni budou ostatní ochutnávat domácí i světovou, některým bude chutnat víc, jiným méně. Jak se povede celý týden? Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou, trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je v tomto týdnu zpracování rýže tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se víc.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Peter (38) žije sám a pracuje jako kurýr

Organizuje akce se šamanskou tematikou – s bubny a kakaovými ceremoniemi. Má rád otužování, ohně, hudební jamování. S oblibou také přespává v lesích. Dlouho se věnoval zdravé stravě, a to převážně raw a veganské. Na masové pokrmy se netěší, ale tvrdí, že je ochutná. Rád cvičí v přírodě s vlastní vahou. Hosté už podle menu vytuší, že je nečeká obyčejný večer, ale večeře u někoho, kdo se stravuje alternativně. Peter jim v menu slibuje zeleninové nudle s bazalkovým pestem, raw mrkvovou polévku, rostlinné kari s bylinkovou pohankou a horkou čokoládu s krémem a oříšky. A když hosté k Peterovi dorazí, pochopí, že alternativně nejen vaří, ale i žije. Jeho bydlení je skromné, ovšem život má Peter podle svých slov pestrý a má všechno, co k němu potřebuje – je spokojený a žije si v souladu se vším a hlavně sám se sebou. Co je na tom pravdy, uvidíte na obrazovkách i na prima+ v pondělí.

Úterý: Teamleader Martin (30) je spíš introvert než extrovert

Má rád města, kde se něco děje. Jeho největším koníčkem je aktuálně grafický design – učí se v grafických programech a zajímá se o vše kolem. Když se chce odreagovat, tak chodí běhat anebo jezdí na kole. Rád chodí do kaváren, na pivo s kamarády a občas na nějaké techno. Má rád přírodu – převážně Alpy anebo chození po českých horách. Pokud má možnost, tak si zabalí tašku a vyrazí do cizí země na roadtrip. Martin se nebojí riskovat, když vsadí na menu plné originálních chutí – připraví tatarák z marinovaného lososa, kukuřičný krém, jalapeño pyré, slaninu a koriandrovo-kukuřičný garnish, jako hlavní chod budou vepřová žebírka na fenyklu a cibuli, šťouchané brambory a badyánová panna cotta z kokosového mléka, maliny a pomerančový gel na závěr. Hostitel zjistí, že je želatina z vepřového. Bude ji jíst vegan Peter? Sledujte už v úterý, jestli se může těšit na kulinářský koncert nebo je Martin přesvědčený o něčem, co hosté neocení.

Středa: Zdravotní sestra Ivana (55) sama o sobě tvrdí, že je brutálně upřímná a výbušná

Ivana je společenská a má smysl pro humor. Miluje celou svou rodinu. Do pořadu ji přihlásil přítel její dcery Adam. Těší se na legraci a dobrou společnost. Zatím nepřemýšlela, jak by s případnou výhrou naložila. Během večera se Ivana hostům svěří se svým smutným životním příběhem a dojde i na slzičky. U plotny si Ivana bude jistá, když připraví jako předkrm variaci sýrů a schwarzwaldské šunky s opečeným toustem, jako polévka bude kachní kaldoun s játrovými knedlíčky, jako hlavní chod kachna, variace zelí a domácí bramborový knedlík a nakonec smetanový pohár s ovocem, který je originálním hostitelčiným receptem. Vegan Peter žádný speciální pokrm nedostane. Ochutná kachnu, která není z bio chovu? Hosté budou na kachnu zvědaví i natěšení. Budou jíst všichni vnitřnosti, jež jsou součástí polévky? A pobaví se u dětské hry, kterou Ivana zvolí jako zábavu? Dívejte se ve středu.

Čtvrtek: Baristka Lucie (27) je zatím svobodná a její práce je zároveň i koníčkem

Zajímá ji vše kolem kultury a gastronomie. Má ráda hudbu a cestování. Sama o sobě tvrdí, že je veselá, dobrodružná, empatická a tolerantní. Do pořadu se přihlásila sama už podruhé, protože to minule nevyšlo a chce to zkusit ještě jednou. Těší se na další zkušenosti, které jsou dle ní k nezaplacení, a také na dobrou zábavu. Pokud by vyhrála, tak by peníze použila na cestu do Kostariky. Zaujme její menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve čtvrtek. Podávat bude salát z pečené růžičkové kapusty s čerstvým sýrem, celerový krém s jablky, dušené hovězí s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší a jablečný crumble s vanilkovou zmrzlinou. Lucie už v Prostřeno! jednou byla, a tak se rozhodla pro taktiku, že nebude tak naivní a bude bodovat níž než minule. A co na její minulou účast řeknou soupeři? Budou to vnímat jako výhodu? Lucie si bude chtít u Petra šplhnout zeleninovými chody, aby od něj dostala víc bodů. Uspěje?

Pátek: Podnikatelka Tatyana (43) žije v Česku od roku 1995 a je v pořadu Prostřeno! podruhé

Tatyana pochází z Ukrajiny, nejraději cestuje, ráda poznává nové lidi, nové země a jejich kulturu. Sama o sobě tvrdí, že je v pohodě. Je veselá, dobře navazuje kontakty a mluví sedmi jazyky. U stolu si ale vystačí jen s češtinou. Víc jazyků potřebovat nebude, zato se jí budou hodit kuchařské dovednosti. Tatyana připraví kiwi a uzené maso, Bohráč, Čelohač a závin s mandarinkami. Hosté jsou po přečtení menu zvědaví, co jim hostitelka naservíruje, protože některé názvy slyší poprvé. Hostitelka se bude bát, aby neměla podobné problémy jako při minulé účasti a také se snaží vyjít vstříc Peterovi a chystat pro něj speciální porce bez masa. Bude mít ale plnou hlavu svého vaření a často bude zapomínat. Uspěje Tatyana napodruhé? A jak celý týden dopadne?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.