Tento týden se vaří ve food trucku. Prostřeno! ohrozí déšť i nefunkční elektřina

Prostřeno! S27 (116) – Food truck

Nenechte si ujít Prostřeno! v tomto týdnu, které bude hodně o fast foodu. Tedy truck foodu. Představí se totiž soutěžící, kteří objíždějí nejrůznější letní akce a prezentují svou kuchyni mezi vámi. Pro vás tedy bude skvělým bonusem podívat se profesionálům pod ruku, něco nového se přiučit a případně hodnotit podle toho, jak vám při poslední návštěvě jejich trucku chutnalo.

Inspirujte se srdcaři, kteří dokážou na minimálním prostoru předvést neuvěřitelné představení a přesvědčit vás, že kuchyně nemusí být velká. Záleží na síle vášně, s jakou vaříte. Jak se povede celý týden? Soutěžící možná budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem, kterým je v tomto týdnu zpracování kuřecího masa na grilu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se více.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Mediální konzultantka Eva (27) Cirkus Burger spoluvlastní

Jejím největším koníčkem je vaření a cestování. Sama o sobě tvrdí, že je pozitivní, extrovertní introvert se smyslem pro humor. Tuto výzvu přijala, aby podpořila food truck Cirkus burger, jehož je spolumajitelkou a pro nějž vymýšlí recepty. Na přípravu menu nebude sama, v kuchyni bude mít pomocnici, stejně jako na akcích. Pomoc bude mít i při zábavě, kterou bohužel přeruší déšť. Eva přivítá čtyři pány, kteří nejsou žádná tintítka, a bude mít problém je ke stolu vůbec dostat. Muži budou muset šetřit místem a zatahovat bříška. Menu přitom bude více než lákavé, když Eva připraví své vlastní recepty, které vymyslela – jamón krokety se salátkem, tomatovou polévku s bazalkovým pestem, trio miniburgerů a nepečený pistáciový cheesecake. Povede se Evě připravit menu před kamerou na jedničku a zaujmout hosty? A kolik bodů za své snažení nakonec dostane? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Kuchař David (34) v gastronomii pracuje už dlouhá léta a představí food truck Grizzly gril

Výzvu přijal, protože rád pozná další kolegy a jejich jídla. Jako zábavu si pro své hosty připraví pétanque. David svůj food truck rozbalí v Neratovicích na náměstí, které se může pochlubit velkou raritou – projíždí jím vlak. David na pomoc – stejně jako na akcích – povolá svou sestru. Ta je profesí lékařka a gastronomie na kolečkách je pro ni koníčkem. Hned zpočátku se David bude muset vypořádat s nečekanými problémy – začne pršet a do toho nepůjde elektřina. I David sází na burgery, maso na ně si umele a dochutí sám, a to přímo ve food trucku. Podávat se bude lehký salátek s kozím sýrem, ostrá mrkvová polévka, chef burger, cibulové kroužky a coleslaw salát a lívance s javorovým sirupem a lesním ovocem. Sledujte už v úterý kulinářský koncert plný zajímavě laděných chutí.

Středa: IT konzultant Tomáš (36) chce lidi seznámit s japonsko-korejským street foodem

Výzvu přijal, protože by rád ukázal, že kvalitní asijská kuchyně se dá dělat za rozumnou cenu i v našich podmínkách. Těší se především na dobrou zábavu a nové životní zkušenosti. Rád by ukázal, co se za 28 let vaření naučil. Jeho food truck U Lukáše na rozdíl od předešlých nejezdí, ale je zaparkovaný na jednom hezkém místě u řeky. A Tomáš, pro kterého je vaření jen víkendovým koníčkem, protože jinak se živí jako IT odborník, sází na svou oblíbenou japonskou kuchyni. Pro hosty připraví opravdové speciality – knedlíčky Gyoza plněné mletým vepřovým bokem, dále Dan Dan Mian domácí nudle, potom se bude podávat salát Daikon Yasai, jako dezert bude zmrzlina ze zeleného čaje a na konec u nás netradičně, ovšem v Japonsku zcela tradičně bude miso polévka. Porce budou tentokrát menší a hosté s roztaženými žaludky ze dvou předešlých večerů by klidně zvládli i větší. Zábava bude také japonská – všichni si sami vyzkouší vrhání nožů. Kvůli chladnému počasí se soutěžící budou schovávat v zatepleném stanu.

Čtvrtek: Podnikatel Jan (45) připraví klasiku od vody

Pracoval v Irsku a Velké Británii jako barový supervizor. U nás podniká – má restauraci Bolleta, street food truck, pláž v Mokropsech a Bolleta Catering. Je svobodný. Byl osloven a nabídku přijal, protože se mu to zdálo jako dobrá příležitost. Jako zábavu si pro své hosty připraví točení zmrzliny. Pokud by vyhrál, výhru by daroval Fondu Černošice – nadačnímu fondu pro rozvoj Černošic. Honza bude mít v kuchyni pomocníka a hlavní roli budou hrát opět burgery. Honza připraví langoš, jako polévku „Berounka“ chowder – krémovou rybí polévku s mušlemi, hovězí burger jako hlavní chod a churros s višňovou čokoládou a domácí zmrzlinou na závěr. Ne všechno se ale povede. Honza se svým pomocníkem zapomenou jednu z majonéz k burgeru, a budou tak muset přiznat barvu. Bude hostům majonéza chybět? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Private chef Radek (56) rozbalí Mexicalli Taco truck

Je rozvedený a má dceru (33 let). Nabídku přijal, protože chce prezentovat foodtruckovou zónu. Jako zábavu si pro hosty připraví hudební vystoupení. Menu poskládal z mexických jídel, protože provozuje mexický food truck. Jeho největším koníčkem je cestování. Do kuchyně nikoho nepustí, ale bude mít pomocnice na servírování a výzdobu. Radek připraví rovnou pět chodů – un pequeňo bocado, aguachile camarón, tacos azules pulpo, ceviche, guacamole, chimichurri, pico de gallo, pollo tinga con cítricos, frijoles dela olla, arroz rojo a na konec nanas frit noc coco, corbete. Hosté se na Radkovo vaření budou hodně těšit a dočkají se velkého gastronomického zážitku. Radek si hravě poradí i s úkolem týdne. A zábava bude stylová, bude se rozbíjet piňata. Kdo ji nakonec rozbije?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte! Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.