Drsný osud Whitney Houston. Předávkovala se a našli ji ve vaně. Dcera zemřela stejně

Patřila mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější interprety všech dob. Její legendární hity zpříjemňují posluchačům život dodnes. Whitney Houston by dne 9. srpna oslavila své 60. narozeniny, svět ale navždy opustila v roce 2012, v pouhých 48 letech. Jaká byla životní cesta této jedinečné zpěvačky?

První hity nazpívala Whitney v polovině 80. let a hned od počátku pěvecké kariéry všechny okouzlila svým silným hlasem a jedinečnou technikou zpěvu. Největší slávu zažila poté, co se objevila ve snímku Osobní strážce, kde ztvárnila hlavní roli a právě z tohoto filmu pochází také její největší hity I Will Always Love You a I Have Nothing.

Zpěv byl Whitney předurčen

Whitney Elizabeth Houston se narodila 9. srpna 1963 v Newarku, New Jersey. Již od dětství byla obklopena hudbou – její matka Cissy Houston byla renomovanou gospelovou zpěvačkou a sestra Dionne Warwick zpěvačkou a herečkou. Zpěv byl Whitney tak trochu předurčen. Matka ji ve zpěvu neustále cepovala, protože věděla, že její dcera má předpoklady stát se hvězdou.

Přečtěte si také: Whitney Houston si odnesla tajemství do hrobu. V dětství ji sexuálně zneužívala žena

Netrvalo dlouho a opravdu se tak stalo. Do širšího povědomí se Whitney dostala v roce 1985, kdy debutovala s albem Whitney Houston, které se ten samý rok stalo nejlepším a nejprodávanějším albem vůbec. Další album se neslo v podobném duchu a už tehdy bylo zřejmé, že se Whitney zapíše do dějin hudby.

Naučit se milovat sebe samého je největší láskou.

Kromě hudby si Whitney Houston vyzkoušela také hereckou dráhu. Její nezapomenutelný výkon ve filmu Osobní strážce z roku 1992 se vryl do paměti lidem po celém světě.

Temná stránka života

V tom stejném roce se zpěvačka provdala za R&B zpěváka Bobby Browna, se kterým měla jedinou vlastní dceru Bobbi Kristinu Brown, která kvůli předávkování drogami zemřela v pouhých 22 letech.

Sama Whitney měla s drogami zkušenosti již jako náctiletá. S bratry nejdříve začala kouřit marihuanu, v pozdějších letech ji zpěvačka kombinovala s kokainem. Během manželství s Bobbym  se její závislost na návykových látkách ještě více prohloubila.

Čtěte také: S dcerou Whitney Houston už to rodina vzdala: Odvezli ji do hospice, kde ji nechají zemřít

Whitney po drogách výrazně hubla a byla obětí násilných a slovních útoků Bobbyho. Brown během rauše maloval po zdech a podlahách jejich domu démonické obrazy. Po čtrnácti letech manželství následně zpěvačka podala žádost o rozvod a do péče jí byla svěřena malá Bobbi Kristina.

Whitney se snažila začít žít zcela od znova, ale nepodařilo se jí to. Život legendární zpěvačky skončil předčasně dne 11. února 2012, kdy bylo její bezvládné tělo nalezeno v areálu hotelu Beverly Hilton v Beverly Hills. Whitney Houston se utopila, na její smrti se podepsala srdeční vada a množství kokainu v krvi. Stejně jako její dcera zemřela na předávkování drogami.

Sdílejte článek
Štítky drogy hudba narozeniny New Jersey Newark osud výročí úmrtí Bobby Brown Whitney Houstonová Bobbi Kristina Brown Dionne Warwick Osobní strážce

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.