Thajské krevetové kari podle receptu Dominiky a Denisy z Česko na grilu
Soutěž Česko na grilu ovládly také chutě a vůně Asie. Thajské krevetové kari podle Dominiky a Denisy určitě vyzkoušejte doma také. Je vynikající!
Thajské krevetové kari
Suroviny:
- tygří krevety
- citronová tráva
- limetkové listy
- cibule
- cuketa
- paprika
- ústřicová omáčka
- kari pasta
- kokosové mléko
- rybí vývar
- chilli
- sůl
- pepř
- limeta
Papájový salát
- nezralá papája
- nadrcené arašídy
- limetková šťáva
- chilli
Strouhaný kokos
- čerstvý kokosový ořech
- zázvor
- česnek
- limeta
- chilli
- palmový cukr
Postup
Tygří krevety: Krevety oloupeme a vložíme do hrnce s citronovou trávou, limetkovými listy, cibulí, cuketou a paprikou nakrájenou na velké kusy. Chvíli restujeme. Poté přidáme ústřicovou omáčku, kari pastu, kokosové mléko a rybí vývar. Vaříme cca 20 minut. Přidáme chilli a dochutíme solí, pepřem a limetou.
Papájový salát: Nezralou papáju nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme nadrcené arašídy, limetkovou šťávu a chilli.
Strouhaný kokos: Čerstvý kokosový ořech nastrouháme, přidáme do mixéru se zázvorem, česnekem, limetou, chilli a palmovým cukrem. Mixujeme.