Tip na prázdniny: Dopřejte dětem zábavu u videoher i pohyb na čerstvém vzduchu

Originální seriály právě online na prima+

Prázdniny jsou sice ještě daleko, ale letní tábory je dobré řešit v dostatečném předstihu. Najít vhodnou zábavu pro své děti se najednou může zdát jako nemožné, protože oblíbené tábory jsou plné. Proto vám přinášíme tip, jak o prázdninách zabavit malého milovníka videoher a zároveň mu dopřát dostatek pohybu.

Videohry Counter-Strike, Fortnite, League of Legends nebo Minecraft jsou mezi dětmi nesmírně populární. Po celém světě je hrají miliony lidí. Kromě zábavy mohou hráčům přinášet i socializaci. Také z nich jednou mohou udělat profesionály neboli esportovce.

Stejně jako v klasickém sportu se i v těchto hrách konají různé turnaje a soutěže. Kdo ví, třeba i u vás doma je skrytý talent, tak proč ho neobjevit? K tomu je ideální příležitostí příměstský tábor ve Vodafone PLAYzone Areně v Praze.

Pro děti od 8 do 16 let ho připravila iniciativa Zdravý hráč, která vznikla v rámci České asociace esportu, připravila ve spolupráci s Univerzitou Karlovou a její Fakultou tělesné výchovy a sportu.

Videohry i sport

Nebojte se, tady nepůjde jen o počítačové hry. Naopak děti pod dohledem odborníků na videohry a sport zjistí, jak tyto dvě činnosti propojit. Během týdenního programu se samozřejmě naučí, jak správně hrát oblíbené hry nebo jak správně držet tělo vsedě, a budou v nich zlepšovat své schopnosti – koncentraci, reflexy, komunikaci a mnoho dalších. Také si vyzkouší virtuální realitu nebo jízdu v závodním simulátoru.

Vedle toho se v tělocvičně a na venkovním hřišti trochu zapotí a dozví, proč je důležité protahování a další pohybové aktivity.

Lektoři dále chystají i vzdělávací přednášky o profesionálním hraní videoher, co nový a rychle se rozvíjející obor obnáší. Dále jak se chovat na internetu a proč být na pozoru před temnými zákoutími virtuálního světa.

Příměstské kempy jsou pětidenní a konají se v pražské Vodafone PLAYzone Areně po celé léto od července do srpna.

Konkrétní termíny, jejich obsazenost a rezervace jsou k dispozici na webu příměstského kempu:  www.playzonearena.cz/primestske-kempy


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.