Uvařte si podle telenovely Tisíc a jedna noc!
Klasický a oblíbený pokrm v Turecku, o kterém můžete zaslechnout i v turecké telenovele, jsou tzv. köfte. Masové koule v omáčce znáte hlavně ze Švédska, ale pravdou je, že masové kuličky jsou klasickým pokrmem pro Střední východ. Máme pro vás tedy pár receptů, jak si udělat ty nejlepší masové koule, které pojídají i hvězdy Tisíce a jedné noci.
Masovým koulím se v Turecku říká köfte, a tento název můžete zaslechnout celkem pravidelně právě z telenovely Tisíc a jedna noc. Koule se v různých zemích a krajích Středního východu liší velikostí, druhem masa, ale i vlastní pikantností. I tak se ale ani v tureckém provedení koření, jako je chilli a římský kmín, nevyhnete.
Koule se většinou vyrábějí z hovězího nebo jehněčího masa, nejčastěji právě v kulaté podobě, ale také jako válečky, které můžou být napíchnuté na špejli. Výjimkou nejsou ani köfte v pšeničném chlebu – podobné pokrmu s názvem kebab. Ten většina Čechů zná v podobě řezaného masa. V Turecku se tradičně k masovým koulím používá rajčatová omáčka, ve světě ale narazíte na různé způsoby úprav.
Jak už bylo řečeno, kromě masa do masových kuliček patří římský kmín a nejlépe čerstvé chilli, cibule a petržel.
Máme pro vás několik nápadů na masové koule, které si můžete uvařit doma.
6 POVOLÁNÍ, KTERÉ VYSTŘÍDAL PŘEDSTAVITEL ONURA Z TISÍCE A JEDNÉ NOCI
5 VĚCÍ, KTERÉ NEVÍTE O PŘEDSTAVITELCE ŠEHEREZÁDY Z TISÍCE A JEDNÉ NOCI
1) Masové koule pečené v rajčatové omáčce
RECEPT NAJDETE NA PRIMA FRESH TADY
2) Masové kuličky s paprikovou omáčkou
3) Švédské masové koule
Sledujte telenovelu Tisíc a jedna noc v 18.00 a 18.55 na Prima LOVE.