Touha po štíhlé figuře stála Anetu zdraví. Místo ní soupeřům uvaří tatínek

O dietách - Prostřeno! S29 (79)

Tento týden vaří v oblíbené soutěži amatérských kuchařů moderátoři. U stolu vládla doposud příjemná atmosféra. Ve čtvrtek soupeře pozve do malého bytu svých rodičů Aneta Christovová, v pátek bude hostit Dana Makrlíková. U stolu ale nebude jen veselo, proberou se i vážná témata.

Čtvrteční hostitelka Aneta Christovová je upřímnost sama. Co na srdci, to na jazyku. Vždycky chtěla dělat novinařinu, kterou i vystudovala. Moderuje a zahrála si i v seriálu ZOO. V předchozích dnech ohodnotila soupeře jako snaživé šprty, kteří se budou divit, co jim předvede ona. Aneta totiž vůbec nevaří, a aby se na stůl dostalo vůbec nějaké poživatelné jídlo, pomůže jí její tatínek.

Ten měl nejprve jen radit zpovzdálí, nakonec mu to ale nedalo. Aneta si sice naoko stěžuje, že se k ní rodiče chovají ve dvaačtyřiceti stále jako k dítěti, ale je ráda, že má v tatínkovi oporu. Vařit se bude bulharská kuchyně. Aneta má totiž kořeny v Bulharsku a vystudovala tam střední a vysokou školu. Přečíst menu bude pro všechny náročné. Názvům pokrmů nikdo nerozumí.

Čtěte také: Připravujeme Prostřeno! z Plzeňského kraje. Soutěžící připraví pochoutky s pivem

Jako předkrm je chuťová bomba, která zahrnuje snežanku, kjopolo, ljutenici a pečenou čušku. Jako polévku Aneta naservíruje tarator, poté kjuftetu à la taťka s pečeným bramborem. Jako dezert bude biskvitena torta od babičky.

Podívejte se, jak Aneta servíruje soutěžícím neznámou pochoutku tarator:

Nebyla tlustá, přesto se trápila špatnými dietami

Aneta začne svůj den nepříjemnou zprávou. Téměř nespala, protože má nemocného pejska. I kvůli zvířatům prý nemohou soutěžící jíst v jejím bytě. Jídlo bude Aneta servírovat doprostřed stolu a každý si nabírá, kolik chce. Předkrm je opravdu bohatý, ale většina pochutin je koupená a hostitelka si dala práci jen se snežankou. Ochucenou směs bílého jogurtu a salátové okurky totiž použije také jako polévku. Tarator je totiž tekutá snežanka naředěná vodou. Na to se soutěžící netváří nadšeně a ochutnají jen symbolicky. Nejvíce chvály zaslouží tatínek Anety za hlavní chod.

Na chvíli si přijde k hostům sednout a Aneta bude dojatá. Chtěla, aby s ní Prostřeno! natáčel hlavně proto, aby na něj jednou měla památku. Jak sama Aneta prozradí, měla v pubertě komplikovaný vztah s maminkou. Kvůli jejím poznámkám spadla do kolotoče diet a jojo efektů. „Když teď maminka koukla zpětně na fotky, tak uznala, že jsem tlustá nebyla,“ popisuje. „Já jsem si odbourala záda, svaly, žaludek, slinivku, všechno. Prosím vás, nedržte ty špatné diety,“ nabádá diváky Aneta. Kolik dostane od soupeřů bodů a kdo nakonec vyhraje, si na prima+ můžete pustit už teď. Všech pět dílů tohoto týdne je zde k dispozici.

Sdílejte článek
Štítky moderátoři FTV Prima hubnutí dieta Prostřeno! speciál bulharská kuchyně Martin Hájek prima+ Eva Čerešňáková Aneta Christovová Petr Říbal Dana Makrlíková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.